Írd be, mit keresel:

Tipp: így varázsoljuk újra üdévé a fonnyadt leveles zöldségeket

Miután hazavisszük a boltból a leveles salátákat, illetve fűszernövényeket, pikk-pakk hervadni kezdenek. Bár ha kissé visszavágjuk a szárukat, majd vízbe állítjuk, lefedjük fóliával, és betesszük a hűtőszekrénybe, tovább elállnak, de a rukkolával, fejes salátával vagy akár az endíviával ezt elég nehézkesen lehetne csak kivitelezni. Azonban – ha nem is pont ezzel a technikával – egyáltalán nem lehetetlen, hogy napokkal később is frissen ehessük őket.

Cookta - 2016.07.03.
Tipp: így varázsoljuk újra üdévé a fonnyadt leveles zöldségeket

Adjunk nekik egy jó kis fürdőt! 

A levágott szárak a levegővel érintkeznek, emiatt a levelek elkezdenek veszíteni a nedvességükből, de ezzel a trükkel újra hidratálhatjuk őket.

Tippek és trükkök, hogy megszeressük a salátákat!

Tippek és trükkök, hogy megszeressük a salátákat!
Forrás:
flickr – Emma

Engedjünk hideg vizet egy nagy tálba vagy a mosogatóba, ha szükséges, szedjük leveleire a salátát, majd dobjuk a fonnyadt leveleket a vízbe. Hagyjuk „ázni” legalább 5 percig. Nagyon fontos, hogy a víz valóban hideg legyen, ez ad majd szuper lökést a leveleknek. A fürdő után pedig olyanok lesznek, mint új korukban.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.