Véget ért első receptversenyünk, ahova rengeteg és főleg jobbnál jobb recept, ínycsiklandó csokis finomság érkezett a kiírásnak és a tematikának megfelelően. Zsűriztünk, főztünk, sütöttünk, kóstoltunk – és kiválasztottuk a nyertest!

Az elődöntőbe került tíz legjobbnak ítélt finomságból zsűri választotta ki azt a 3 receptet, amely esélyes lehetett a Cookta Aranykanál-díjára. Pinczel Orsolya cukrászt kértük meg, hogy készítse el a 3 csodálatos desszertet, hogy ne csak úgy elképzeljük a fotók és a receptek alapján, hogy melyik lehet a legfinomabb, hanem meg is kóstolhassuk. A sütik készítését videóra is vettük, itt tudjátok megnézni őket.

Szedres-csokis kosárka >>

Mogyorókrémes csokitorta >>

Vegán cukkinis brownie >>

És hogy mi az az Aranykanál? Egy fiatal magyar ékszerész és aranyműves, Besnyői Rita álmodta meg és készítette el, egyedi és megismételhetetlen darab, ami ugyan nem valódi tömör arany, de aranyozott és gyönyörű.

Forrás:
Cookta.hu

Az Aranykanál-díjjal és a csokis receptversenyünkkel kapcsolatosan Takács Nóra beszélgetett nemcsak a fiatal cukrásszal és az ékszerésszel, hanem Mikes Márk bormesterrel és gasztrobloggerrel, illetve a Cookta főszerkesztőjével:

Objektum doboz

A zsűri – Takács Nóra, Mikes Márk, és Zimre Krisztina, a Cookta főszerkesztője megkóstolták és véleményezték a TOP3 receptet:

Objektum doboz

A döntés nagyon nehéz volt, mert mindhárom isteni finom és igazi profi finomság, amit jó szívvel ajánlunk kipróbálásra, mert nem nehéz elkészíteni, főleg a videóink segítségével. De mégis választanunk és döntenünk kellett, amit egy kis tanakodás után meg is tettünk:

Objektum doboz


Gratulálunk mindenkinek, a nyerteseknek küldjük az Alexandra Könyvesház és a Matias Pincészet ajándékát, illetve természetesen a fődíjat, az Aranykanalat is!

És már elindult következő receptversenyünk, a Heinz grill receptverseny, amire várjuk jobbnál jobb receptjeiteket! Aranykanál-díj itt is lesz!