Írd be, mit keresel:

Áfonyasorbet, a csupa gyümölcs hűsítő desszert

A sorbet olyan gyümölcsfagyi, ami nem tartalmaz tejterméket, a gyümölcs dominál benne, hűsít, frissít, isteni finom – és rém egyszerű elkészíteni, ahogy az a videóból kiderül.

Cookta - 2016.07.12.
Áfonyasorbet, a csupa gyümölcs hűsítő desszert

Gondolom, nektek is melegetek van, és jólesne egy hűsítő, üdítő desszert. Most megmutatom nektek, hogy készítsetek villámgyorsan egészséges és garantáltan állagjavítók és porok nélküli házi fagyit, vagyis inkább sorbet-t, melyben semmi trükk nincs, ellenben hihetetlenül gyümölcsös és fantasztikusan finom.

Szerezzetek be egy fagyigépet, és indulhat a gyártás! 🙂 Ha nincs gépetek, akkor se szomorkodjatok. Fagyasztóban is elkészíthető, de kicsit időigényesebb a menet. Félóránként csak jól át kell keverni a masszát, és 3-4 keverés után máris gombócozható.

Objektum doboz

Áfonyasorbet

Hozzávalók:

  • 10 dkg cukor
  • 2,5 dl víz
  • 45 dkg áfonya
  • 1/2 citrom

Elkészítés: A cukorból és a vízből szirupot főzünk, majd hozzáadjuk az áfonyát. Fél citrom reszelt héjával és kifacsart levével ízesítjük, majd botmixerrel pépesítjük. Kihűtjük, majd amikor már hideg, fagylaltgépbe tesszük, és kidolgoztatjuk. Ha nincs ilyen kis ügyes fagyigépünk, akkor dobozba öntjük, a fagyasztóba tesszük, és 30 percenként kanállal átkeverjük.

Én áfonyaöntettel és friss áfonyával tálaltam – mondhatom, mennyei volt!

Forrás:
Mikes Márk

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.