Írd be, mit keresel:

Édes és egészséges reggeli percek alatt

A zabkásánál kevés jobb reggeli létezik – egészséges, kiadós és szinte ezerféleképpen ízesíthető, gyakorlatilag bármilyen szezonális gyümölccsel feldobható. Nem véletlenül szeretik a sportolók is: a lassan felszívódó szénhidráttartalma miatt egész délelőttre löketet ad, és nem leszünk farkaséhesek pár órával később. Az egyetlen probléma vele, hogy sietős reggeleken nincs túl sok kedve az embernek nekiállni megfőzni és megvárni, amíg kihűl. Erre mutatunk most egy remek alternatívát!

Cookta - 2016.07.14.
Édes és egészséges reggeli percek alatt

A recept alapja, hogy a zabot nem fogyasztás előtt, hanem előző este áztatjuk be folyadékba, ami lehet víz, tej, kefir vagy bármilyen más, növényi alapú tejpótló készítmény. A zab másnapra jól megszívja magát a folyadékkal, és könnyed, krémes állagot vesz fel, az ízek pedig sokkal jobban összeérnek, mintha frissen készítenénk. Így reggel már semmi dolgunk vele, vihetjük is magunkkal, vagy gyorsan ehetjük is!

Csokis-mogyoróvajas zabkása

Forrás:
iStock

Hozzávalók:

  • 4-5 evőkanál zabpehely
  • 1 dl tej (lehet növényi alapú is)
  • 2,5 dl görög joghurt
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 evőkanál mogyoróvaj
  • pár csepp vaníliakivonat
  • 1-2 teáskanál chiamag (ízlés szerint)
  • egy csipet só

Elkészítés:

 A hozzávalókat keverjük össze egy nagy tálban, lehetőleg annyi folyadékkal, ami egy ujjnyira ellepi a zabot. Jól keverjük össze, majd fedjük le, és tegyük hűtőbe legalább négy órára, de az a legjobb, ha egy egész éjszakát hagyjuk pihenni. Másnap reggel szórjuk meg friss gyümölcsökkel kedvünk szerint, és már fogyasztható is!

Forrás:
iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.