Írd be, mit keresel:

A legszebb és legegészségesebb reggelik

A reggeli fontosságáról nem lehet eleget beszélni. Ahhoz, hogy jól induljon a napunk, szüksége van a szervezetünknek valamilyen könnyen emészthető, de tartalmas, vitaminokban bővelkedő fogásra. Ehhez a legtökéletesebb a gyümölcsökkel felturbózott zabkása.

Cookta - 2016.07.20.
A legszebb és legegészségesebb reggelik

Sokak számára a zabkása nem más, mint bébipapi vagy valamilyen egészségtudatos borzalom, ami semmiképp nem lehet finom. Pedig ez nem így van: ez az egyszerű és gyorsan elkészülő „papi” nagyon sokféle módon variálható, ízesíthető, igazi kreatív fogássá válhat – akár még desszert is lehet.

Zabkását készíteni a világ legegyszerűbb dolga: ha sietősek a reggeleink, érdemes már este beáztatni, így reggelre tökéletes lesz, nem is kell főznünk, csak egy kis joghurttal, tejjel, gabonatejjel, gyümölccsel összekeverni. A másik megoldás, ha néhány perc alatt összefőzzük vízzel, tejjel, kókusztejjel, így meleg reggelit kanalazhatunk majd. Szárazon, áztatás vagy főzés nélkül tényleg inkább csak abrak, mint finom fogás, de hát a tejbegríz sem tejbe szórt búzadara.

Forrás:
Yolanda

A zabkása elképesztő kreativitást is kihozhat az emberből, ha egyszer megkedveli ezt a gluténmentes, vegán módra is készíthető reggeli fogást, ahogy Yolanda fotóiból is látszik. Ő rendszeresen készít zabkását reggelire, amit ezer és egy módon ízesít, színesít, és szinte minden nap le is fotóz. És hogy mivel ízesíti? Fahéjjal, kakaóval, kókusszal, vaníliás szójatejjel, olykor tesz bele őrölt lenmagot, hajdinát, puffasztott amarántot, mazsolát vagy mandulát, és persze sok gyümölcsöt, ami nem csak vitaminként funkcionál ezekben a csodaszép tálakban. Ha ilyen kreatívan indul a reggel, lendületes és hatékony lesz az egész napunk is! Inspirációként jöjjön néhány fotó!

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.