Írd be, mit keresel:

Varázsoljunk házi fűszervajjal!

A fűszervaj csudás alapanyag és ízesítő, pofonegyszerű elkészíteni, ráadásul ezer módon variálhatjuk, és remekül feldobja a legegyszerűbb ételeket. Egy-két teáskanálnyit összeforgathatunk párolt zöldséggel, tehetjük forró grillhúsok és -zöldségek, sült csirkemell vagy steak tetejére, de krémlevesbe szánt kenyérkockát is megpiríthatunk az aromás fűszervajon.

Cookta - 2016.07.21.
Varázsoljunk házi fűszervajjal!

Lehet készen is kapni fűszervajat, de olyan pikk-pakk elkészül házilag – és saját ízlésünk szerint, adalékok nélkül –, hogy érdemes rászánni 5 percet. Hűtőben hetekig, fagyasztóban akár több hónapig eltartható!

Petrezselymes fűszervajban sült a hús, a tálaláshoz is tökéletes!

Petrezselymes fűszervajban sült a hús, a tálaláshoz is tökéletes!
Forrás:
Hámori Zsófia

Így készül a fűszervaj

A szobahőmérsékletű vajat tetszőleges felaprított zöldfűszerrel – lehet petrezselyem, zsálya, snidling, rozmaring, kakukkfű, tárkony –, esetleg zúzott fokhagymával, frissen őrölt borssal, ha csípősen szeretnénk, kis őrölt vagy aprított friss csilivel, apróra vágott olívabogyóval vagy kapribogyóval, aszalt paradicsommal egyszerűen összekeverjük, majd fóliára tesszük, hengerré formázzuk a fólia segítségével, és a hűtőbe tesszük dermedni. Bármikor vághatunk belőle 1-1 szeletkét, amikor csak szükségünk van rá!

Mi olívabogyós-fokhagymás fűszervajat készítettünk: 10 dkg szobahőmérsékletű vajat, 2 gerezd zúzott fokhagymát és 5 dkg apróra vágott fekete olajbogyót kevertünk össze.

Objektum doboz

Fűszervajjal megtölthetünk kelt tésztát, kiflit is – remek vendégvárónak vagy borozgatás mellé. Kifli fűszervajjal töltve >>

Forrás:
Hámori Zsófia

Forrás:
Hámori Zsófia

Forrás:
Hámori Zsófia

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.