Írd be, mit keresel:

Remek leveles lepény zöldbabbal és mozzarellával

A zöldbabról nekem először a finom, zsenge babból készült leves és főzelék jut az eszembe, de gondolom, ezzel mások is így vannak. Persze a zöldbab azért ennél sokoldalúbb, és én magam is szívesen készítek belőle pl. salátát is.

Cookta - 2016.07.23.
Remek leveles lepény zöldbabbal és mozzarellával

Most viszont egy finom, fűszeres lepénybe került, melyet a boltban megvásárolható leveles tésztának köszönhetően pikk-pakk összedobhatunk. Néhány alapanyagra van csupán szükség, mégis isteni finom: a tészta ropogós, a töltelék krémes, és nagyon mutatós is az egyben hagyott zöldbabbal.

A langyosra hűtött lepényt tálalhatjuk ebédre egy salátával, vagy éppen egy beszélgetős, borozgatós estén is megállja a helyét.

Forrás:
Kard Éva

Zöldbabos-mozzarellás lepény

Hozzávalók:

  • 1 csomag előnyújtott leveles tészta
  • 30 dkg zöldbab
  • 2 db tojás
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 nagy golyó mozzarella
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fehér bors
  • csipet szerecsendió

Elkészítés: A zöldbabnak vágjuk le a két végét, majd enyhén sós vízben főzzük pár perc alatt roppanósra. Ezután szűrjük és alaposan csepegtessük le, hűtsük ki egészen.

A tojásokat üssük fel egy tálba, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg egy csipet szerecsendióval, adjuk hozzá a tejszínt, és keverjük alaposan össze.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük bele a leveles tésztát úgy, hogy pereme is legyen.

Ezután pakoljuk rá a roppanósra főzött, kihűlt zöldbabot, majd öntsük rá a tojásos keveréket.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük kb. 20 percig. Ekkor vegyük ki a sütőből, és csipkedjük rá a mozzarellát, majd helyezzük vissza a sütőbe, és addig süssük, míg a sajt ráolvad, a tészta pedig szép pirosra sül.

Tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni, majd ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.

Forrás:
Kard Éva

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.