Írd be, mit keresel:

Ricottakrémes karamellizált barack

Az illatos, zamatos, lédús sárgabarack a nyár egyik legnagyobb ajándéka. Önmagában is nagyon szeretjük, de krémlevesnek, pitének is nagyon finom, vagy bögrés kevert sütibe sütve. Ha valaki egészségesebb, csupa gyümölcs desszertre vágyik, annak ajánljuk ezt a zseniális grillezett kajszis receptet!

Cookta - 2016.07.23.
Ricottakrémes karamellizált barack

Csak sárgabarack és sovány ricotta, egy kis méz és néhány fűszer kell csupán a tökéletes gyümölcsös desszerthez, ami a nyári kerti partik, baráti grillezések egyik kedvence lehet. Elkészíthetjük serpenyőben, de akár grilltálcán szabad tűzön is: a lényeg, hogy a barack egy kicsit karamellizálódjon, így elképesztően finom aromát kap.

Aki szereti a különlegességeket, egy kis levendulával is megbolondíthatja a sült barackot: ebből egészen keveset, egy kis csipetnyit kell csak a sülő barackok mellé szórni, ne essünk túlzásba.

Forrás:
Putóczki Gáborné

Mézes ricottával töltött grillezett kajszibarack

Hozzávalók:

  • 25 dkg ricotta 
  • 2 evőkanál méz
  • 1 mokkáskanál friss citromlé
  • 1 citrom reszelt héja
  • 4 szem kajszibarack
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál vaj
  • levendulavirág
  • A díszítéshez:
  • mazsola vagy aszalt szilva
  • fahéj
  • citromfűlevél

Elkészítés: A ricottát kikeverjük a mézzel, a citromlével és a reszelt citromhéjjal. 

A barackokat megmossuk, kettévágjuk, a magokat eltávolítjuk. Egy serpenyőt vagy grilltálcát felhevítünk, majd rászórjuk a cukrot, és hozzáadjuk a vajat. A barackokat a vágott oldalukkal lefelé ráhelyezzük a vékony vajas karamellre, 2-3 percig grillezzük, közben időnként megmozgatjuk őket finoman, hogy ne tapadjanak le. A karamellre szórjuk a finomra vágott pár sziromnyi levendulát, hogy a barackok átvegyék az aromáját.

Tálalás: a kihűlt barackokat tálra rendezzük, majd a mézes-citromos ricottakrémet habzsákba töltjük, és a barackokra diónyi rózsát nyomunk. Fahéjjal megszórjuk, mazsolával vagy aszaltszilva-darabkákkal és citromfűlevelekkel díszítjük.

A receptet és a fotót Putóczki Gáborné küldte. Köszönjük!

Továbbra is várjuk olvasóink receptjeit a Heinz és a Cookta közös grill receptversenyére, értékes ajándékokért! >>

Forrás:
Cookta.hu

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.