Írd be, mit keresel:

A legkülönlegesebb reggeli: tojással töltött avokádó

Talán még mindig az egyik legkedveltebb reggeli-alapanyag a tojás, nem véletlenül, hiszen ezerféleképpen készíthető és variálható. Most bemutatjuk egy különlegesebb verzióját, ami nem más, mint a tojással töltött avokádó!

Cookta - 2023.07.20.
A legkülönlegesebb reggeli: tojással töltött avokádó

Az avokádó a tengerentúlon hatalmas népszerűségnek örvend, itthon viszont kevésbé robbant be a köztudatba, ami nagy kár, mert egy rendkívül egészséges gyümölcsről van szó, mi is rengeteg receptet szenteltünk neki. Aki szívesen megismerkedne vele közelebbről, mindenképp próbálja ki ezt a különleges reggelireceptet, ami még a sietősebb napokon is könnyedén összedobható, hiszen az előkészület mindössze öt-tíz percet vesz majd igénybe. A benne lévő tojás pedig – a közhiedelemmel ellentétben – csak még egészségesebbé és táplálóbbá teszi majd, és nem kell attól félnünk, hogy már kora délelőtt korogni fog a gyomrunk.

Forrás:
iStock

Avokádó tojással töltve

Hozzávalók:

  • 2 érett avokádó
  • 4 db tojás
  • csipet só
  • frissen őrölt bors
  • friss zöldhagyma

Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 220 fokra.

Vágjuk ketté az avokádókat, távolítsuk el a magjukat, és vágjuk ki a közepüket éppen annyira, hogy egy-egy tojást bele tudjunk majd ütni.

Helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe az avokádókat, majd üssük a közepükbe a tojást. Figyeljünk rá, hogy a tojás sárgája menjen középre, a fehérje pedig terítse körbe az avokádó belsejét.

Süssük 15-20 percig, majd ha kész, sózzuk-borsozzuk, és szórjuk meg friss zöldhagymával, snidlinggel, vagy ízesítsük kedvünk szerint.

Forrás:
iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.