Grillezni mindenhol és mindent lehet, a legjobb persze társaságban és szabadban, de a kissé füstös ízű fogásokat az erkélyen vagy esős időben akár egy grillserpenyőben is elkészíthetjük.

A Cookta és a Heinz közös receptversenyéhez az adta az ötletet, hogy minél többféle grillezett ételt, grillekhez való pácot, salátát és köretet ismerhessünk meg és oszthassunk meg másokkal. Meglepetésünkre még grillezett gyümölcsök és desszertek is érkeztek, mutatva olvasóink leleményességét és kreativitását. A receptverseny még nem ért véget, receptet bárki küldhet a Heinz gazdag ajándékcsomagjáért >>

Az alábbiakban a legjobbakból válogattunk, további grill finomságok itt találhatók >>

Forrás:
iStock

Kezdjük az előétellel: míg a vastagabb pácolt húsok átsülnek és a fóliás krumpli puhul a parázsban, nem kell korgó gyomorral várakoznunk. Grillezzünk gombát, töltsük meg fetával, tekerjük baconbe és süssük át kissé. Gyorsan elkészül, elképesztően finom kis falatkák >>

Ha szeretnénk gyorsabban átsülő, kellemesen fűszeres és igazán mutatós fogásokat, készítsünk nyársakat! A csirke gyorsan átsül, és nagyon változatosan fűszerezhető.

Hagymás,csirkés rablóhús >>

Almás csirkenyárs >>

BBQ-csirkenyárs >>

Fűszeres csirkecombnyárs sok zöldséggel >>

Forrás:
Mikus Melinda

A csirke darabjaira szedve és bepácolva is nagy grill kedvenc, legyen az a combja vagy a szárnya, a páccal pedig egészen eltérő, izgalmas ízvilágot adhatunk neki.

Pikáns mázas csirkeszárny >>

Rozmaringos grillezett csirkecomb és csirkeszárny almaszósszal >>

Mustáros-csípős csirkecomb >>

Forrás:
Kard Éva

Igazi klasszikusnak a grillen mégiscsak a sertéstarja és az oldalas számít, ezeket is számtalan módon variálhatjuk, sőt vaddisznót is süthetünk grillen.

Grillezett rozmaringos vaddisznóhátszín >>

Grillezett sertéstarja újburgonyával és sült kukoricával >>

Mézes-csípős sült oldalas >>

Barnasörben sült oldalas krumplival >>

Forrás:
Kard Éva

Igazi ínyenceknek és a grillezés szerelmeseinek muszáj kipróbálniuk a füstös rozé kacsamellet és a csevapcsicsát!

Rozé kacsamell és savanyított sült kápiapaprika >>

Ajvár és csevapcsicsa >>

Csevap-nyársak >>

Forrás:
Tóth-Nacsa Ágnes

A halak, tengeri kincsek is jól grillezhetők, akár nyárson, akár batyuba csomagolva, aki pedig tengerparton jár, mindenképpen kóstoljon különlegességeket!

Cápa a grillen >>

5 tengeri tipp grillhez >>

Grillezett polip >>

Forrás:
Királyné Sári Szabina

És végül a desszertek: barack, füge, alma, körte jól grillezhető, lehet kísérő a húsokhoz, de desszertnek is elkészíthetjük egy kis édes mascarponéval vagy túrókrémmel.

Ricottakrémes karamellizált barack >>

Grillezett füge görög joghurttal és mézzel >>


Továbbra is várjuk olvasóink receptjeit a Heinz és a Cookta közös grill receptversenyére, értékes ajándékokért! >>

Forrás:
Cookta.hu