Írd be, mit keresel:

Készítsünk barackos koktélokat házilag!

A nyár a kerti partik és kiülős beszélgetések évszaka, amelynek elengedhetetlen kelléke egy (vagy több) ínycsiklandó koktél. Legyünk kreatívak, használjuk ki a nyár ajándékait, és legyünk a következő bulin mi magunk a mixerek!

Cookta - 2016.08.01.
Készítsünk barackos koktélokat házilag!

Ha legközelebb vendégeket várunk, felejtsük el a bolti üdítőket – az alább bemutatott italok ugyanis könnyedén elkészíthetőek otthonunkban – és sokkal finomabbak is. Készíthetjük őket nyugodtan alkoholmentesen is, hogy a gyerekek és a diétázók se maradjanak ki az élvezetből. Mindkét koktélban közös, hogy a nyár egyik sztárgyümölcse, a friss barack adja meg az alapízét, de ha esetleg máskor készítenénk, nyugodtan használhatunk konzerv vagy akár fagyasztott gyümölcsöt is.

Málnás-barackos koktél

Forrás:
iStock

Hozzávalók:

  • 5-6 szem málna
  • 2 db érett barack felkockázva
  • 4 cl vodka
  • 4 cl barackpálinka
  • jég

Elkészítés:

Egy pohár aljába szórjuk a málnákat, majd egy fakanál segítségével pépesre zúzzuk őket.

Leturmixoljuk a barackokat, a vodkát, a pálinkát és a jeget, majd a kész koktélt a málnákra öntjük. Jól elkeverjük, és már fogyasztható is!

Gyömbéres-barackos pezsgő

Forrás:
iStock

Hozzávalók:

  • 2 db érett barack
  • diónyi gyömbér lereszelve
  • 1 üveg pezsgő
  • mentalevél a díszítéshez

Elkészítés:

A barackokat meghámozzuk és szeletekre vágjuk. A barackszeleteket a gyömbérrel krémesre turmixoljuk, majd leszűrjük.

Pezsgőspoharakba egy evőkanálnyit teszünk a barackos-gyömbéres püréből, majd ráöntjük a pezsgőt. Díszítésként használjunk friss mentaleveleket, és már tálalhatjuk is!

Forrás:
iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.