Írd be, mit keresel:

Kiadós villámfogás: a cukkinis-sajtos tészta

A cukkini elkészítésének számtalan módja van, és ennek szerintem csakis a fantáziánk szabhat határt. A cukkinit vagy nagyon szereti valaki, vagy inkább kerüli. Én az előző csoportba tartozom, az egyik nagy kedvencem. 

Cookta - 2016.08.01.
Kiadós villámfogás: a cukkinis-sajtos tészta

Nyáron a frissen leszedett termésből szívesen készítek salátát, különböző tésztás, húsos és rakott ételeket, de még cukkinilekvárt is. Ez a tészta pedig igen egyszerű, így a munkából hazaérve pikk-pakk összedobhatjuk, és már falatozhatunk is. A tejszíntől selymes, a fokhagyma és a szerecsendió kellemesen fűszeressé teszi, és 20 perc alatt kész van.

A tésztát gyúrhatjuk akár saját magunk is, mint én most, de idő hiányában a készen vásárolt tésztával is remek ebédet vagy éppen vacsorát készíthetünk.

Forrás:
Kard Éva

Cukkinis-sajtos tészta

Hozzávalók 2 személynek:

  • 1 db zsenge cukkini
  • 20 dkg tészta
  • 2 dl főzőtejszín
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt színes bors
  • csipet szerecsendió (el is hagyható)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 5 dkg vaj
  • reszelt sajt a tetejére

Elkészítés: A cukkinit reszeljük le egy nagyobb lyukú reszelőn. Egy serpenyőben hevítsünk fel az olívaolajat és a vajat, adjuk hozzá a lereszelt cukkinit, keverjük össze, majd kezdjük el párolni. Pár perc után nyomjuk hozzá a fokhagymát, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg szerecsendióval. Keverjük össze, majd pároljuk félpuhára a cukkinit.

Amikor már félpuhára  párolódott, öntsük hozzá a tejszínt, keverjük alaposan össze, és pároljuk puhára. Ha szükséges, még ízlés szerint fűszerezzük utána. Mire a cukkini készre párolódik, a tejszín is besűrűsödik.

Közben főzzük ki a tésztát enyhén sós vízben, majd szűrjük és csepegtessük le alaposan.

Végül óvatosan keverjük hozzá a készre párolódott cukkinihez, majd tálalásig tartsuk melegen, de legjobb, ha rögtön tálaljuk.

Forrás:
Kard Éva

Tálaláskor szedjük a tésztát tányérra, majd ízlés szerint reszeljünk rá sajtot, és úgy kínáljuk. Az elkészült tésztát nemcsak sajttal megszórva fogyaszthatjuk, hanem pl. szaftos húsok mellé köretként is kínálhatjuk.

Forrás:
Kard Éva

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.