Írd be, mit keresel:

Egészséges málnás brownie – liszt és tej nélkül

Az egészséges táplálkozás híveinek, a gluténérzékenyeknek és laktózintoleranciával élőknek sem kell lemondaniuk a finom desszertekről. Kreatív szakácsok és háziasszonyok, bloggerek egyre több olyan alapanyaggal kísérleteznek, amelyekkel kiválthatóak az allergének, miközben elképesztő finomságok készíthetőek velük.

Cookta - 2023.08.03.
Egészséges málnás brownie – liszt és tej nélkül

Akármilyen furcsa, az egyik ilyen új csodaalapanyag a főtt bab. Igaz, hogy a nagymamák elmesélése szerint ínséges időkben hamis gesztenyepürét már készítettek, no de főtt babból brownie-t sütni? A Melbourne-ben élő Natasha receptje eléggé meggyőző.

Forrás: iStock

Aki még bizonytalankodik: egyetlen keverőtálban elkészül, és az összeállítása mindössze maximum 10 perc. A többi a sütő dolga, és már láthatjuk is, mennyire nem hiányzik a ruganyos, illatos tésztából a liszt. A brownie-ba ezúttal a csoki mellett málna kerül, de ízlés szerint mehet bele mogyoró, mandula – ki mivel szereti.

Egészséges málnás brownie (gluténmentes, laktózmentes)

Hozzávalók:

  • 40 dkg konzerv főtt fehér bab leöblítve
  • 7 dkg kókuszzsír felolvasztva
  • 3 tojás
  • 8 dkg méz vagy juharszirup
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanál erős kávé (elhagyható)
  • 2 teáskanál vanília-kivonat
  • 1/2 teáskanál só
  • 1/2 teáskanál sütőpor
  • 1 marék csokicsipsz vagy apróra vágott csoki
  • 2 marék friss vagy fagyasztott málna

Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és egy 20×20 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral.

A leöblített és lecsepegtetett főtt babot egy keverőtálba öntjük, és egy botmixerrel krémesre pépesítjük. Hozzáadjuk az olvasztott kókuszzsírt, a mézet vagy juharszirupot, a tojásokat, a kakaóport, a kávét és a vanília-kivonatot, a sót és sütőport, és a botmixerrel alaposan összekeverjük, hogy homogén masszát kapjunk. A csokidarabokat és a málnát egy spatulával óvatosan belekeverjük, majd az előkészített tepsibe öntjük, elegyengetjük.

Betoljuk az előmelegített sütőbe, és 20–25 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd kockára vágjuk, és úgy kínáljuk.

Forrás: iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.