Írd be, mit keresel:

Cukormentes és vegán fagyi: őszibarackos-epres jégpop

A nyári forróságban vágyunk a hideg, hűsítő finomságokra. Természetesen választhatjuk a legegyszerűbb megoldást, és vásárolhatunk kész jégkrémet is, de szerintem jobb, ha mi magunk készítjük saját, egészséges, házi verziónkat. 

Cookta - 2016.08.06.
Cukormentes és vegán fagyi: őszibarackos-epres jégpop

Figyelembe véve azt a tényt, hogy így olcsóbban jöhetünk ki, és gyerekeink számára is egészségesebb fagyit kínálhatunk, szerintem nem kérdés, melyiket választjuk. Én most a kertben érő őszibarackból és a fagyasztóba elrakott eperből készítettem, ráadásul mintegy 5 perc munkával, és hatalmas volt a sikere.

A cukor helyett datolyát használtam, ami természetes gyümölcscukrot tartalmaz, a kedvenc édesítőm! De édesíthetünk érett banánnal is, ebben is csak gyümölcscukor van. Egészséges fagyi egyszerűen, amit jó szívvel adhatunk gyereknek, diétázónak, isteni finom hűsítő nyalánkság!

Forrás:
Színek és virágok blog

Őszibarackos-epres jégkrém

Hozzávalók:

  • 2 nagy őszibarack
  • 1 bögre eper
  • 2 datolya

Elkészítés: Az őszibarack héját lehúzzuk, félbevágjuk, magját kivesszük, a gyümölcshúst felkockázzuk, majd összeturmixoljuk.

Az epret a kimagozott datolyával szintén összeturmixoljuk.

A kétféle gyümölcspépet felváltva a jégkrémformákba kanalazzuk. Fagyasztóba tesszük, kb. 1 óra múlva helyezzük bele a jégkrémpálcikákat is. Nagyjából 5-6 óra alatt elkészül.

Fogyasztás előtt egy pillanatra forró víz alá tesszük, így könnyedén eltávolítható a formából.

Forrás:
Színek és virágok blog

További fotók és egészséges receptek várnak a blogomban >>

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.