Írd be, mit keresel:

Gazdag csokipuding – egyszerű és isteni desszert házilag

Egy krémes csokis desszert pofonegyszerű receptje igazi kincs, főleg akkor, ha gyakorlatilag mindig és minden akad hozzá otthon, ráadásul 5 perc alatt elkészíthető – és nem porból! Jöhet a recept?

Cookta - 2016.08.06.
Gazdag csokipuding – egyszerű és isteni desszert házilag

A házi csokipuding gyors hétköznapi nyalánkságnak is tökéletes, de egy kis gyümölccsel dekorálva vagy tejszínnel, reszelt csokival díszítve akár vendégváráshoz, hétvégi ünnepibb desszertnek is kiváló. Gazdagságát és selymességét a tejszín adja, illetve a csokoládé, amiből ízlés szerint használhatunk tejcsokit vagy magasabb kakaótartalmú étcsokit, de a legjobb, ha kombináljuk a kettőt.

A csokipudingot rétegezhetjük is elmorzsolt keksszel vagy piskótával, amit meglocsolhatunk kevés rummal vagy tojáslikőrrel, adhatunk hozzá pár szem málnát vagy meggyet, isteni finom kicsit megpirított mogyoróval vagy sótlan pisztáciával is.

Forrás:
iStock

Gazdag csokipuding házilag

Hozzávalók: 

  • 3 dkg étkezési keményítő
  • 3 dl tej
  • 3 dl tejszín
  • 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só
  • 10 dkg csokoládé

Elkészítés: A tejet és a tejszínt egy lábasban felmelegítjük. Közben a keményítőt, a cukrot, a kakaóport és a vaníliás cukrot egy tálkában elkeverjük, majd kevés tejszínes tejjel simára keverjük, majd a lábasban lévő tejszínes tejhez öntjük, és folyamatosan kevergetve pár perc alatt besűrítjük. A tűzről levéve hozzákeverjük az apróra tördelt csokit, tovább keverjük, míg a csoki fel nem olvad. 

Poharakba vagy kelyhekbe osztjuk, és hagyjuk hűlni, majd hűtőbe téve hagyjuk megdermedni, jól kihűlni.

Ízlés szerint díszítve tálaljuk.

Forrás:
iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.