Egy krémes csokis desszert pofonegyszerű receptje igazi kincs, főleg akkor, ha gyakorlatilag mindig és minden akad hozzá otthon, ráadásul 5 perc alatt elkészíthető – és nem porból! Jöhet a recept?

A házi csokipuding gyors hétköznapi nyalánkságnak is tökéletes, de egy kis gyümölccsel dekorálva vagy tejszínnel, reszelt csokival díszítve akár vendégváráshoz, hétvégi ünnepibb desszertnek is kiváló. Gazdagságát és selymességét a tejszín adja, illetve a csokoládé, amiből ízlés szerint használhatunk tejcsokit vagy magasabb kakaótartalmú étcsokit, de a legjobb, ha kombináljuk a kettőt.

A csokipudingot rétegezhetjük is elmorzsolt keksszel vagy piskótával, amit meglocsolhatunk kevés rummal vagy tojáslikőrrel, adhatunk hozzá pár szem málnát vagy meggyet, isteni finom kicsit megpirított mogyoróval vagy sótlan pisztáciával is.

Forrás:
iStock

Gazdag csokipuding házilag

Hozzávalók: 

  • 3 dkg étkezési keményítő
  • 3 dl tej
  • 3 dl tejszín
  • 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só
  • 10 dkg csokoládé

Elkészítés: A tejet és a tejszínt egy lábasban felmelegítjük. Közben a keményítőt, a cukrot, a kakaóport és a vaníliás cukrot egy tálkában elkeverjük, majd kevés tejszínes tejjel simára keverjük, majd a lábasban lévő tejszínes tejhez öntjük, és folyamatosan kevergetve pár perc alatt besűrítjük. A tűzről levéve hozzákeverjük az apróra tördelt csokit, tovább keverjük, míg a csoki fel nem olvad. 

Poharakba vagy kelyhekbe osztjuk, és hagyjuk hűlni, majd hűtőbe téve hagyjuk megdermedni, jól kihűlni.

Ízlés szerint díszítve tálaljuk.

Forrás:
iStock