Írd be, mit keresel:

Isteni napindító energiabomba: banánturmix 3 változatban

Pillanatok alatt elkészül, kiadós, egészséges és finom a banánturmix, ideális reggelire, sőt, egyszerűen magunkkal is vihetjük, ha sietünk. És hogy ne unjuk meg, variáljuk is néha kicsit. Ehhez adunk 3 ötletet!

Cookta - 2016.08.19.
Isteni napindító energiabomba: banánturmix 3 változatban

A banán az egyik legsokoldalúbb gyümölcs, nemcsak magában és turmixokban fogyaszthatjuk, de lehet fagylalt, palacsinta alapja, készülhet belőle banánkenyér, krémesíthet smoothie-kat. Könnyen emészthető és tápláló, tele vitaminokkal és ásványi anyagokkal. 

A banánturmix nemcsak reggelire tökéletes, de néhány jégkockával tovább turmixolva isteni shake készíthető belőle, ami akár uzsonnára, kerti partira, desszertnek is megállja a helyét.

Forrás:
iStock

Kakaós banánturmix

Hozzávalók: 1 banán, 1 alma, 1 evőkanál kakaó, 4 dl tej vagy növényi tej

Elkészítés: Az almát meghámozzuk, magházát kivágjuk, húsát felkockázzuk, a karikára vágott banánnal, a kakaóval és a tejjel turmixgépbe tesszük, és krémesre turmixoljuk.

Mogyoróvajas banánturmix

Hozzávalók: 1 banán, 1 evőkanál mogyoróvaj, pár csepp citrom, 1 kávéskanál vaníliakivonat, 4 dl tej vagy növényi tej

Elkészítés: A banánt meghámozzuk, felkarikázzuk, hozzáadjuk a mogyoróvajat, kevés citromlevet és vaníliakivonatot, valamint a tejet, és krémesre összeturmixoljuk.

Zabpelyhes banánturmix

Hozzávalók: 1 banán, 2 evőkanál apróbb szemű zabpehely, 1 kávéskanál fahéj, 1 teáskanál méz, 4 dl tej vagy növényi tej

Elkészítés: A meghámozott banánt turmixgépbe karikázzuk, hozzáadjuk a zabpelyhet, a mézet, a fahéjat és a tejet, és krémesre turmixoljuk.

Forrás:
iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.