Írd be, mit keresel:

Tökéletes tiramisu lépésről lépésre

Valószínűleg a világ legismertebb és legkedveltebb édessége a tiramisu. Sikerét krémességének, selymességének köszönheti, és az sem mellékes, hogy nagyon egyszerű elkészíteni, ráadásul nagyon jól ízesíthető és variálható.

Cookta - 2016.08.19.
Tökéletes tiramisu lépésről lépésre

A klasszikus tiramisu mascarpone, tojás, cukor, kávé, amaretto likőr és babapiskóta felhasználásával készül, de gazdagítható gyümölcsökkel, citrusokkal, gesztenyével, csonthéjasokkal, csokoládéval, de a likőr is lehet más ízvilágú, akár narancsos, akár citromos, de el is hagyható.

A tiramisu valójában elronthatatlan, ha jó alapanyagokkal dolgozunk, és hagyunk elég időt arra, hogy a desszertben az ízek összeérjenek, és a piskóta kellően megpuhuljon. Mutatunk egy igazi olasz alapreceptet, ami alapján mindenki ízlése és kedve szerint variálhatja majd ezt a zseniális édességet. Pohárba rétegeztük a piskótát és a krémet, mert így nemcsak könnyebben összeérik, de nagyon mutatós is.

Forrás:
Hámori Zsófia

Tiramisu 

Hozzávalók:

  • 10 dkg babapiskóta
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 db tojás
  • 1 evőkanál méz
  • 1 dl friss presszókávé
  • 30 ml amaretto likőr
  • 1/2 evőkanál kakaópor
  • csipet só

Elkészítés: A kávét lefőzzük, hűlni hagyjuk, majd beleöntjük az amarettót. Közben a tojások sárgáját a mézzel habosra keverjük, csipet sóval ízesítjük, majd a mascarponéval is simára keverjük.

Forrás:
Hámori Zsófia

Forrás:
Hámori Zsófia

Forrás:
Hámori Zsófia

A tojásfehérjét habbá verjük, a mascarponés krémmel összeforgatjuk.

Forrás:
Hámori Zsófia

Forrás:
Hámori Zsófia

A babapiskótákat megmártjuk a likőrös kávéban, és a poharakba rétegezzük a mascarponés krémmel.

Forrás:
Hámori Zsófia

Forrás:
Hámori Zsófia

Forrás:
Hámori Zsófia

A tetejét megszórjuk kakaóporral, és pár órára hűtőbe tesszük tálalás előtt.

Forrás:
Hámori Zsófia

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.