Írd be, mit keresel:

Banános zabkeksz cukor nélkül, percek alatt

Bármennyire is szeretjük az édességeket, sajnos nincs mindig idő arra, hogy különleges, ámde időigényes finomságokat állítsunk össze – ilyenkor jól jön, ha van egy receptünk, ami gyors, egyszerű, kevés hozzávalóból áll, és nem okoz csalódást.

Cookta - 2016.08.22.
Banános zabkeksz cukor nélkül, percek alatt

Ha már régóta árválkodik a konyhánkban egy-két érett banán, de nincs szívünk kidobni, készítsünk belőle egészséges nassolnivalót! Ez a keksz teljesen liszt- és cukormentes, tehát nyugodtan fogyaszthatják diétázók is – az édes ízt az érett banán fogja adni, de édesszájúak megbolondíthatják mézzel vagy ízlés szerint valamilyen cukorpótlóval. Sütőben negyed óra alatt elkészül, a hozzávalók pedig szinte biztos, hogy megtalálhatóak a legtöbb háztartásban.

Ideális választás lehet reggelire, hiszen szinte ugyanolyan alapanyagokkal dolgozunk, mint a zabkásánál, ráadásul könnyedén magunkkal is vihetjük az irodába vagy iskolába, de fogyaszthatjuk tízóraira, uzsonnára is. Dobozban tárolva pár napig eláll, már ha el nem fogy azonnal…

A banán mellé kerülhet reszelt alma is, viszont ilyenkor érdemes több zabot használni, ami felszívja a nedvességet, és jobban formázhatóvá teszi a kekszeinket.

Banános zabkeksz

Forrás:
iStock

Hozzávalók:

  • 1-2 érett banán
  • 10 dkg zabpehely (érdemes az apróbb szeműt választani)
  • fahéj ízlés szerint
  • 1 evőkanál kakaópor

Elkészítés: A banánokat egy villa segítségével pépesítjük. Hozzáadjuk a zabpelyhet, a kakaóport és a fahéjat. Jól összedolgozzuk, majd a kész tésztából apró gombócokat formálunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, lelapítgatjuk, és 160 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük, amíg szépen megsül.

Megvárjuk, míg kihűl, és már fogyasztható is!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.