Írd be, mit keresel:

Ételek, amelyek sosem romlanak meg

Nem győzzük eléggé hangsúlyozni, mennyire fontos a vásárlásnál figyelembe venni az ételek lejárati dátumát. Viszont van pár élelmiszer, amin hiába keressük is ezt a számot, jobb esetben nem találjuk, hiszen egyszerűen sosem - vagy csak nagyon sokára - romlanak meg. Összegyűjtöttük, melyek ezek!

Cookta - 2016.08.25.
Ételek, amelyek sosem romlanak meg

Méz

Talán az egyetlen étel a listán, aminél tényleg bátran kijelenthetjük, hogy örökké eláll. Bár előfordulhat, hogy kristályosodni kezd bizonyos külső hatások miatt, ez azonban nem jelenti azt, hogy ne lehetne fogyasztani. Úgyhogy édesítésre fel!

Forrás:
iStock

Rizs

Egyik kedvenc köretünk, mivel nemcsak egészséges és finom, hanem gyakorlatilag a végtelenségig tárolható. Ez alól egyedül a szintén szuperegészséges barnarizs kivétel, vele tehát óvatosan bánjunk, mert könnyen avassá válhat.

Ezzel biztosan nem mondtunk újat senkinek – mindegy, melyik verzióját vásároljuk, a só ugyanolyan marad, mint aznap, amikor először használtuk.

Forrás:
iStock

Cukor

A méz mellett a másik legkedveltebb édesítő ebben a vonatkozásban hasonlóan pozitív tulajdonsággal bír. Bár a cukor megromlani nem tud, de ha sokáig tartogatjuk, keménnyé, nehezen adagolhatóvá válhat, ami egy nagy feketepont, ettől viszont még nem kell rögtön kukába vágni az egészet.

 Juharszirup

Bár mifelénk nem annyira elterjedt, az amerikaiak imádják vele ízesíteni pufók palacsintájukat. Nem is csoda, mivel különleges, mámorítóan édes, ráadásul hűtőben tárolva sosem veszíti el a szavatosságát.

Forrás:
iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.