A csokoládé és a kókusz hihetetlen jó barátsága sok édességben bizonyított már, gondoljunk csak a kókuszgolyóra, kókuszkockára, a kókuszos-csokis keksztekercsre, és persze a világszerte ismert Bounty szelet sikere is bizonyság erre. Az egzotikus, trópusi kókusz és csokoládé, vagyis kakaó egy selymes pohárkrémben teljesedik ki igazán, ehhez mutatunk egy egyszerű, de isteni receptet.

Sok érdekesség rejlik az édességek történetében: ki gondolná például, hogy a ma világszerte legismertebb csokik, mint a Bounty, a Milky Way, a Snickers, az M&M's és a Mars csoki mind-mind egy karamellás cukorkának, illetve a készítőjüknek köszönhető? Ő Frank C. Mars, aki egy sajnálatos, de akkoriban nem ritka gyermekbénulás miatt nem járhatott iskolába, édesanyja tanította őt otthon, mégpedig a konyhában, és nemcsak tanutnak, de együtt sütöttek, főztek. Már fiatal gyerekként megtanulta, hogyan kell cukorkát készíteni, csokival dolgozni. Az édességek iránti rajongása nem múlt el, és 1911-ben, akkor már felesége mellett maga kezdi készíteni saját minnesotai konyhájukban a karamellás cukorkákat, feltehetően zseniális érzékkel, mert néhány év múlva már saját gyártóüzemben készülnek a különféle édességek. 1934-es halála után fia, Forrest E. Mars veszi át a csokibizniszt, és igazi üzletemberként hatalmas cégbirodalmat épít – új termékkörökkel. Na de vissza a csokihoz és a kókuszhoz!

Egy krémes desszert mindig nagy sikert arat, éppen selymessége, könnyedsége miatt, ráadásul sokkal egyszerűbb elkészíteni, mint egy süteményt, hiszen itt nincs tészta, sütni sem kell. Az alábbi finomság tulajdonképpen egy rétegezett puding, ám pudingpor nélkül, így pontosan tudjuk, mi kerül bele. Jól behűtve az igazi, lassan elkanalazgatva...

Forrás:
iStock

Bounty pohárkrém

Hozzávalók:
A csokis réteghez:

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 3 dl tejszín
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő

A kókuszos réteghez:

  • 5 dl tej
  • 2 evőkanál kukoricakeményítő
  • 4 evőkanál porcukor
  • 8 dkg kókuszreszelék

Elkészítés: A csokis réteghez a tejszínt egy kis lábosban felmelegítjük, hozzáadjuk a felkockázott csokit, és kevergetve felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a keményítőt is, 1 percig még keverjük, majd 4 pohárba elosztjuk. Amikor langyosra hűlt, betesszük a hűtőbe, hogy kellően megdermedjen.

A kókuszos réteghez 1 dl tejben elkeverjük a keményítőt. A maradék tejet felmelegítjük, hozzáadjuk a porcukrot és a kókuszreszeléket, majd amikor felforrt, hozzáöntjük a keményítős tejet is, és még egy picit kevergetjük a tűz felett, majd levesszük, és a csokis rétegre öntjük, és ha kissé hűlt, betesszük a hűtőbe tálalásig.

Ízlés szerint kekszmorzsával, csokireszelékkel, kókuszforgáccsal díszítve tálaljuk.

Forrás:
iStock