Írd be, mit keresel:

Isteni virslis golyók sajtos-bazsalikomos bundában

Nemrég külföldi vendégeink voltak, és kedvenc klasszikus ételeinken kívül szerettem volna valami újdonságot is készíteni. Mivel több napig nálunk voltak, így az esti borozgatáshoz csináltam ezeket a virslis golyókat. Valami isteni finom lett, így megosztom ezt az egyszerű, de nagyszerű receptet.

Cookta - 2023.09.03.
Isteni virslis golyók sajtos-bazsalikomos bundában

Nyáresti borozgatáshoz vagy éppen a gyerekek születésnapi partijára egyszerűen és gyorsan elkészíthetjük ezeket a virslis falatkákat. Mivel a főtt krumplit teljesen ki kell hűteni, mielőtt lereszelnénk, és ezzel összeállítanánk a tésztát, így akár előre is dolgozhatunk.

A megformázott virslis golyókat tegyük enyhén lisztezett tálcára, majd közvetlen tálalás előtt forró olajban süssük szép pirosra, ropogósra. Tálaláskor ízlés szerint kínáljunk hozzá ketchupot vagy mustárt. Kicsik-nagyok imádni fogják!

Forrás: Kard Éva

Virslis partifalatkák

Hozzávalók kb. 20 darabhoz:

  • 40 dkg krumpli
  • 20 dkg sajt (pl. parmezán, gouda…)
  • 10 dkg liszt
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt színes bors (ízlés szerint)
  • 1 marék bazsalikom
  • 4 db jó minőségű virsli
  • kb. 2 dl étolaj a sütéshez

Elkészítés: A virslit vágjuk fel kb. 1-1,5 cm-es darabokra.

A krumplit pucoljuk meg, ha nagyobbak, vágjuk félbe, és enyhén sós vízben főzzük puhára. Ezután szűrjük le, hagyjuk teljesen kihűlni, majd egy nagyobb lyukú reszelőn reszeljük le.

A lereszelt krumplit tegyük egy tálba, majd reszeljük hozzá a sajtot, adjuk hozzá az apróra vágott bazsalikomot, a lisztet, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ezután gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze úgy, hogy a massza ne legyen se túl lágy, se pedig kemény. Ha szükséges, adjunk hozzá még egy kevés lisztet, hogy könnyen formázható legyen.

A masszából csippentsünk le egy kisebb darabot, a tenyerünkben kicsit lapogassuk el, majd helyezzünk rá egy virslidarabkát. Ezután formázzunk belőle golyót, majd tegyük egy liszttel megszórt tálcára. A maradék masszával és virslivel is így járjunk el.

Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd helyezzük bele a golyókat, és kisebb hőfokon, többször átfordítva süssük szép pirosra. Én kis lángon 10 perc alatt sütöttem meg jó ropogósra, és közben többször is átfordítottam.

A szép pirosra, ropogósra sült golyókat szedjük papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja, majd tálalásig tartsuk melegen.

Forrás: Kard Éva

Tálaláskor ízlés szerint ketchupot vagy mustárt kínáljunk hozzá.

Forrás: Kard Éva

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.