Nem kell félni a mexikói ízektől, hiszen a legtöbb alapanyag könnyedén beszerezhető bárhol, hamar elkészülnek, és elbűvölően karakteres ízük van. Most egy szuper kukoricaleves receptjével készültünk!

A mexikói konyha egyik legkedveltebb alapanyaga a kukorica, nem véletlenül, hiszen olcsó és nagyon ízletes fogások készülhetnek belőle – ilyen például a kukoricalisztből készült tortilla vagy éppen a quesadilla. Jó hír, hogy nekünk most nem kell tésztát gyúrni, csak egy könnyű és gyors levest dobunk össze, amelyhez konzerv kukoricára, jó sok vöröshagymára és egy csepp kreativitásra lesz szükség!

Ennél a levesnél nem érdemes fukarkodni a csípős, karakteres fűszerek használatával, valamint nyugodtan főzhetjük nagyobb tételben is, hiszen 1-2 nap tárolás után az ízek jobban összeérnek majd. Tálalásnál pedig a nachos semmiképp ne maradjon le!

Mexikói kukoricaleves

Forrás:
iStock

Hozzávalók:

  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 2 doboz konzerv kukorica
  • 2 teáskanál őrölt pirospaprika vagy csili
  • só, bors
  • olaj
  • 2 dl tejszín
  • reszelt sajt és nachos a tálaláshoz

Elkészítés:

A vöröshagymákat apróra vágjuk, és az olajon kissé megpirítjuk. A konzerv kukoricát leszűrjük, hozzákeverjük a hagymához, jól összepirítjuk, és ízlés szerint fűszerezzük.

Felengedjük vízzel, majd letakarjuk, és hagyjuk főni néhány percet. Ha ezzel megvagyunk, hozzáöntjük a tejszínt, és időnként megkeverve 5 perc alatt készre főzzük. Akár kicsit össze is turmixolhatjuk, hogy krémes és darabos is legyen egyszerre.

A tetején reszelt sajttal, tortillacsipsszel, esetleg jalapeno-paprikával tálaljuk.