Írd be, mit keresel:

Jótékony szőlő – finom gyógyír édes bogyókba zárva

Amikor megjelenik a szőlő a piacon, már tudjuk: közeledik az ősz. Csodagyümölcs, de talán kevésbé szeretjük, mint a dinnyét, az epret vagy a barackot, a nyár gyümölcseit. Itt az ideje, hogy közelebb engedjük magunkat a fürtös csodához, több lakozik az aprócska szemekben, mint gondolnánk!

Cookta - 2016.09.06.
Jótékony szőlő – finom gyógyír édes bogyókba zárva

Vannak, akik tiltólistára küldik ezt az értékes gyümölcsöt, mert viszonylag magas a cukor- és szénhidráttartalma, mások kúraszerűen egy hétig csak szőlőt esznek, mert annyira jótékony a hatása a szervezetre. Számos pozitív tulajdonsággal bír ez a bogyós finomság, csemegézzünk most ezekből!

Igaz, hogy C-vitaminban nem bővelkedik a szőlő, de ezt elnézhetjük neki, hisz az összes B-vitamin megtalálható benne, plusz igazi káliumforrás. Mindemellett pedig temérdek ásványi anyagot (vas, magnézium, réz, cink, szelén) is tartalmaz, melyek elengedhetetlenek az egészség megőrzéséhez.

Forrás:
iStock

A vitaminoknak hála erősödhet az immunrendszerünk, ásványi anyagai pedig az idegrendszer működésénél fontosak, azon felül erősítik a fogakat és a csontjainkat.

A szőlő jótékony hatásairól és bőrszépítő tulajdonságairól itt olvashattok bővebben >>

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.