Írd be, mit keresel:

Gyors és kiadós: zsemlében sült tükörtojás baconnel és sajttal

Kiadósabb, tartalmasabb reggelinek, de akár gyors meleg vacsorának is remek a zsemlében sütött tojás. Ha nincs friss péksüteményünk, akkor is jó választás lehet, hiszen a szikkadtabb zsemle is felfrissül a sütőben átsütve. 

Cookta - 2016.09.08.
Gyors és kiadós: zsemlében sült tükörtojás baconnel és sajttal

A tojás klasszikus reggeli étel, gyorsan elkészíthető és laktató, ráadásul rengeteg hasznos tápanyagot tartalmaz. Elsősorban teljes értékű fehérjében gazdag: tartalmazza az összes olyan aminosavat, amit az emberi szervezet nem tud előállítani. E-, D- és A-vitamin is bőséggel található benne, valamint B2-, B12-vitamin és folsav is, valamint vas-, foszfor- és cinktartalma is az egészségünket szolgálja.

A klasszikus ham & eggs mellett népszerű a baconnel sütött tükörtojás is, de egy kis csavarral és reszelt sajttal mindezt egy zsemlébe is komponálhatjuk. Megéhezni ebédig ezután biztosan nem fogunk!

Forrás:
iStock

Zsemlében sült tojás baconnel és sajttal

Hozzávalók:

  • 4 zsemle
  • 4 szelet bacon
  • 4 tojás
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 2 dl tej
  • só, bors
  • snidling vagy petrezselyem

Elkészítés: A zsemlék tetejét levágjuk, a zsemle belsejét kikaparjuk. Megmártjuk tejben, de nem áztatjuk, csak épp megnedvesítjük, majd tepsibe tesszük. Megszórjuk a reszelt sajt felével, az üregeket kibéleljük 1-1 szelet baconnel, 1-1 tojást ütünk mindegyikbe. 

200 fokos sütőbe toljuk, 5 percig sütjük, majd rászórjuk a tetejére a maradék sajtot, és még 6-8 percig sütjük. 

Tálaláskor megszórjuk finomra vágott snidlinggel vagy petrezselyemmel.

Forrás:
iStock
Megrendelem!

Megrendelem!
Forrás:
Alexandra.hu

Tojáskedvelőknek ajánljuk

Aki szereti a tojásos ételeket, ebből a könyvből válogathat a 100 legjobb tojásételből. Levesek, vendégvárók, omlettek, desszertek, mint például a piskótacsók, a berber omlett, a hideg tojás pikáns mártással vagy a majoránnás tojásleves.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.