Írd be, mit keresel:

Hibák, amelyeket minden kezdő elkövet a konyhában

Minden kezdet nehéz, nincsen ez másképp a főzésnél sem. Mivel senki nem úgy született, hogy minden konyhai fortélyt és praktikát kiráz a kisujjából, az első néhány próbálkozás legtöbbször kudarcosan indul, de ez senkinek ne szegje a kedvét – a leggyakoribb hibák egy kis odafigyeléssel elkerülhetők, és néhány apróság betartásával bárki igazi konyhatündérré válhat.
Cookta - 2023.09.08.
Hibák, amelyeket minden kezdő elkövet a konyhában

Minden alapanyagot a hűtőben tárolunk

Van néhány zöldség és gyümölcs, amelyeket bármilyen meglepő is, jobb, ha inkább szobahőmérsékleten tárolunk – ilyen többek között a paradicsom és az avokádó. Hűtőben tárolva ugyanis sokkal kevesebb ideig maradnak frissek, mint nem hűtött társaik.

Nem kóstoljuk meg az ételt főzés közben

Persze nem arról van szó, hogy a főzés végére már csak üres edényeknek kell maradniuk, de mindenképp érdemes belekóstolni abba, amit készítünk – így nagyon egyszerűen elkerülhetjük azt, hogy túl- vagy éppen alul fűszerezzük az ételt. Vendégeink hálásak lesznek érte!

Forrás: iStock

Túlfűszerezés

Itt nem feltétlenül az elsózásra gondolunk (persze az sem túl szerencsés, de egy apró trükkel visszafordítható), hanem arra, ha túl sok különböző fűszert használunk egy adott ételhez. 3-4 fűszernél többet felesleges használni, hiszen vagy nem fog mindegyik érződni, vagy pedig rosszabb esetben ehetetlen lesz a végeredmény.

Nem melegítjük fel a serpenyőt, mielőtt főzni kezdünk

Fontos, hogy mielőtt bármit is tennénk a serpenyőnkbe, hagyjuk jól felforrósodni, és csak utána tegyünk bele bármit is.

Rossz olajat használunk

Sokan hajlamosak minden ételhez csak egyfajta, a számukra jól bevált olajat használni, legyen szó napraforgó- vagy olívaolajról, pedig mindegyiknek más-más a forráspontja. Egy egyszerű szabályt érdemes betartani: ha alacsony hőfokon főzünk, nyugodtan használjunk vajat vagy olívaolajat, ha pedig magas hőfokon, akkor jöhet az étolaj vagy a kókuszzsír.

Forrás: iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.