Írd be, mit keresel:

Csodás cheesecake: sajttorta háromféle ízben

Az a nagy igazság, hogy évekig nem mertem megkóstolni a sajttortát, és pont emiatt soha eszembe sem jutott, hogy magam is készítsek. Alapvetően sokáig azt hittem – mint sokak szerintem –, hogy ez valami sós sajtból van, és emiatt eléggé bizarrnak gondoltam. 

Cookta - 2016.09.10.
Csodás cheesecake: sajttorta háromféle ízben

Miután kiderült, hogy a torta egyik fő alkotórészének, a mascarponénak csak leginkább a neve hasonlít a magyar háztartásokban ismert sajtokhoz, s jobban nevezhető inkább egy édes, zsíros, sűrű állagú tejszínnek, persze nem is volt kérdés, hogy abszolút nem furcsa, sőt egyenesen elképesztően jó kis találmány. 

Forrás:
Mikes Márk

Ezt is természetesen a saját verziómban álmodtam újra: kétféle gyümölcsöt használtam hozzá, de persze gyümölcs nélkül is nagyon jó. Az alábbi videó minden titkot megmutat!

Objektum doboz

Áfonyás-málnás cheesecake

Hozzávalók:
A kekszes alaphoz:

  • 24 dkg zabkeksz
  • 1 dl olvasztott vaj

A gyümölcsös rétegekhez:

  • 25 dkg málna
  • 20 dkg áfonya

A mascarponés réteghez:

  • 15 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 1 rúd vanília
  • 50 dkg mascarpone
  • 20 dkg tejföl
  • 1 citrom reszelt héja
  • 6 dkg liszt

Elkészítés: A zabkekszet tálba morzsoljuk, hozzáöntjük az olvasztott vajat, összekeverjük, majd egy kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk.

A málnát egy kis lábasban felfőzzük, majd átpasszírozzuk, hogy a magoktól megszabadítsuk. Egy másik edényben az áfonyát botmixerrel pépesítjük.

A cukrot keverőtálba mérjük, hozzáadjuk az egész tojásokat, kikeverjük, majd mehet bele a vanília kikapart belseje, a mascarpone, a tejföl, a citrom reszelt héja és a liszt, amelyekkel krémesre, simára elkeverjük.

A masszát 3 részre osztjuk, az egyikhez a málnavelőt, a másikhoz az áfonyapürét keverjük, a harmadik marad vaníliás.

Az áfonyás krémet a vajas kekszalapra öntjük, és 200 fokos sütőben 7 percig sütjük. Ezután ráöntjük a málnás krémet, és a sütőbe visszatéve ezt is 7 percig sütjük. Végül a vaníliás krémet is a tetejére öntjük, és 150 fokra mérsékelve a hőmérsékletet 25 percig sütjük.

Hagyjuk kihűlni, majd a peremet leemeljük, és szeleteljük, friss gyümölccsel díszítve, porcukorral meghintve tálaljuk.

Forrás:
Mikes Márk

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.