Írd be, mit keresel:

Enni vagy nem enni? Ez a kérdés edzés előtt!

Mielőtt feltennénk magunknak ezt a kérdést, érdemes megválaszolni azt, hogy melyik napszakban szeretünk inkább sportolni. Reggel, amikor még tele vagyunk energiával, vagy este, amikor levezethetjük az egész napos stresszt? Bármi is a válasz, teli hassal vagy épp teljesen üres gyomorral soha ne álljunk neki az edzésnek!

Cookta - 2016.09.14.
Enni vagy nem enni? Ez a kérdés edzés előtt!

A helyes táplálkozás feltölt energiával, így nagyobb lendülettel bírjuk majd az embert próbáló testmozgást. Ezt valószínűleg mindenki tudja, de azzal már kevesebben vannak tisztában, hogy milyen ételeket szabad enni ilyenkor, és hogy edzés előtt mennyi idővel szabad őket elfogyasztani…

Nem feltétlenül baj, ha korán reggel nem eszünk semmit, például egy gyors séta, esetleg jóga előtt, de mindenképp igyunk legalább egy pohár (citromos vagy gyömbéres) vizet, mert ez az üzemanyag a szervezetnek. Enélkül ne is induljunk sehova!

Ha ezeknél valamivel intenzívebb edzés van betervezve, együnk könnyen emészthető szénhidrátot: egy szelet pirítóst, kukoricadarát, zabkását, banánt, egy kisebb tál gyümölcsmixet, turmixot, sovány túrót, natúr joghurtot, vagy esetleg ezek valamilyen csábító keverékét – mindegyik jó választás lehet.

Mit mikor? Mit érdemes választani? A tudnivalók itt folytatódnak >>

Forrás:
Kerepeczky Anna

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.