Írd be, mit keresel:

Saltimbocca – avagy „ugorj a számba!”, az isteni olasz fogás

Imádjuk az olasz ételeket és beszédes neveiket: a tiramisu (húzz fel, vidíts fel) után itt az „ugorj a számba” húsételük, vagyis a zseniális saltimbocca is. Ugorjon, nem fogunk ellenállni!

Cookta - 2016.09.23.
Saltimbocca – avagy „ugorj a számba!”, az isteni olasz fogás

A sült galambra nem várunk, de a saltimboccára igen, de nem is kell várni, megcsináljuk magunk, mert egyszerű, de valami elképesztően finom. Gyors, elronthatatlan, de való igaz, hogy finomságát a nagyon nemes alapanyagoknak köszönhetjük. 

Az alapja zsenge hús, sovány sonka és egy karakteres zöldfűszer, a zsálya. Az eredeti receptben borjúhús, vékonyra szelt pármai sonka és zsálya szerepel, kevés olívaolaj, vaj, fehérbor, só és bors. Zsálya nélkül nem érdemes nekifogni, de a pulykahússal és más, száraz sonkával is érdemes kipróbálni. 

Forrás:
iStock

Fantasztikusan finom, akár salátával, akár párolt zöldséggel, de szerecsendiós krumplipürével is mennyei. Nagyon egyszerű és gyors fogás – a lelke a fűszer, csak friss zsályával érdemes nekifogni!

Saltimbocca – „ugorj a számba” húsfalatok Olaszországból

Hozzávalók:

  • 8 féltenyérnyi vékony borjúhús
  • 8 zsályalevél 
  • 4 szelet pármai sonka
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 2,5 dkg vaj
  • só, bors

Elkészítés: A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, mindegyikre fél szelet sonkát és 1-1 levél zsályát teszünk, amit fogpiszkálóval rögzítünk.

Serpenyőben a vajat felolvasztjuk, a hússzeleteket a zsályás oldalukkal lefelé elkezdjük sütni, majd 2 perc után megfordítjuk, és még 1-1,5 percig sütjük, majd felöntjük a fehérborral, és lefedve 4-5 percig pároljuk.

Ezzel el is készültünk, a húst salátával, párolt zöldséggel tálaljuk, de krumplipürével is nagyon finom. A szaftot a húsra vagy a krumplipürére locsoljuk.

Forrás:
iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.