Írd be, mit keresel:

Pikáns spagetti ünnepi, de gyors változatban – füstölt lazaccal

A füstölt lazac nem olcsó mulatság, de annyira karakteres, hogy kevés is elég belőle egy igazán tökéletes ünnepi fogáshoz, ráadásul gyorsan és nagyon egyszerűen elkészül. Tésztabolondok előnyben!

Cookta - 2016.09.25.
Pikáns spagetti ünnepi, de gyors változatban – füstölt lazaccal

Improvizált ünnepléshez, hirtelen betoppanó vendégeknek vagy egy felindulásból megvásárolt isteni fehérbor mellé illő fogás a füstölt lazaccal készülő spagetti. Amíg a tészta kifő, minden más is elkészül, és ha a bor kellemesen lehűlt, elképesztően finom fogással lephetjük meg szeretteinket.

Rém egyszerű, de annyira finom tésztaétel, hogy ünnepi asztalon is megállja a helyét – elsősorban a füstölt lazacnak köszönhetően, amihez most már egyre jobb áron is hozzájuthatunk. Egy kis tejszín, fehérbor, kapribogyó és reszelt citromhéj teszi különlegessé, és ha egy kis friss petrezselyemmel vagy rukkolával is megszórjuk tálalás előtt, igazi ínyencséget tehetünk az asztalra.

Lazac spagetti

Lazacos spagetti
Forrás:
Cookta.hu

Lazacos spagetti citromosan, ünnepi kiadásban

Hozzávalók:

  • 40 dkg spagettitészta
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 25 dkg sűrű tejszín
  • 1 citrom reszelt héja
  • 5 dkg parmezánsajt
  • 2 evőkanál kapribogyó
  • 10 dkg füstölt lazac
  • csilipaprika
  • rukkola és/vagy petrezselyem
  • só, bors

Elkészítés: A tésztát forró, sós vízben feltesszük főni.

A vajat egy serpenyőben felhevítjük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, átkeverjük, majd felöntjük a fehérborral, hozzáadjuk a tejszínt, hozzáreszeljük a citrom héját és a parmezán felét, belekeverjük a kapribogyót, majd 1-2 perc után levesszük a tűzről.

A megfőtt tésztát (al dente) leszűrjük, majd a szószhoz adjuk a csíkokra vágott füstölt lazaccal együtt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk.

Tányérokba szedjük, a tetejét megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel vagy maréknyi rukkolával, illetve a maradék parmezánt késsel vagy zöldséghámozóval forgácsoljuk, és ezzel szórjuk meg a tésztát, ízlés szerint egy kis finomra vágott csilipaprikát is tehetünk rá.

Forrás:
Cookta.hu

Várjuk olvasóink receptjeit is tésztás receptversenyünkre! >>

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.