Sokszor, ha sietünk és rohanunk valahova, veszünk egy müzliszeletet, amire azt hisszük, egészséges és laktató, de ha jobban megnézzük, a legtöbb esetben az első összetevő, ami fel van tüntetve: a cukor!

Van egy jobb ötletem! Csináljunk magunknak saját müzliszeletet, ami több napig, akár egy hétig is eltart. Egyszerűen összeállítható, gyorsan elkészül, nagyon jól variálható, ráadásul cukor nem kerül bele, csak egy kis méz, az édesítés nagy részét viszont a banánnak köszönhetjük. Ja, és adalékmentes, konzerválót és más turpisságokat sem tartalmaz!

Tetszőlegesen tehettek bele magvakat, diót, mogyorót, mandulát, de akár napraforgómagot, lenmagot, szezámmagot is. Én néha egy kis csokit is teszek bele... ;) Nagyon finom!

Forrás:
Domokos Enikő

Házi müzliszelet

Hozzávalók:

  • 30 dkg zabpehely
  • 2-3 evőkanál házi repceméz
  • 10-15 dkg kókuszolaj
  • 3 nagyobb banán összetörve
  • napraforgómag, kókuszreszelék, útifűmaghéj, aszalt datolya, aszalt szilva, aszalt áfonya, fahéj és étcsokoládé ízlés szerint 

Elkészítés: Az aszalt gyümölcsöket és az étcsokoládét apróra vágjuk, a banánokat villával összepréseljük, majd a hozzávalókat összekeverjük egy nagyobb tálban. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 150 fokon 30 percig sütjük. Ha kész, szeletekre vágjuk.

Könnyű elkészíteni, és egész hétre kiváló tízórai vagy uzsonna lehet belőle! Próbáljátok ki! :)

Forrás:
Domokos Enikő