Írd be, mit keresel:

Müzliszelet tényleg egészségesen, házilag

Sokszor, ha sietünk és rohanunk valahova, veszünk egy müzliszeletet, amire azt hisszük, egészséges és laktató, de ha jobban megnézzük, a legtöbb esetben az első összetevő, ami fel van tüntetve: a cukor!

Cookta - 2016.10.12.
Müzliszelet tényleg egészségesen, házilag

Van egy jobb ötletem! Csináljunk magunknak saját müzliszeletet, ami több napig, akár egy hétig is eltart. Egyszerűen összeállítható, gyorsan elkészül, nagyon jól variálható, ráadásul cukor nem kerül bele, csak egy kis méz, az édesítés nagy részét viszont a banánnak köszönhetjük. Ja, és adalékmentes, konzerválót és más turpisságokat sem tartalmaz!

Tetszőlegesen tehettek bele magvakat, diót, mogyorót, mandulát, de akár napraforgómagot, lenmagot, szezámmagot is. Én néha egy kis csokit is teszek bele… 😉 Nagyon finom!

Forrás:
Domokos Enikő

Házi müzliszelet

Hozzávalók:

  • 30 dkg zabpehely
  • 2-3 evőkanál házi repceméz
  • 10-15 dkg kókuszolaj
  • 3 nagyobb banán összetörve
  • napraforgómag, kókuszreszelék, útifűmaghéj, aszalt datolya, aszalt szilva, aszalt áfonya, fahéj és étcsokoládé ízlés szerint 

Elkészítés: Az aszalt gyümölcsöket és az étcsokoládét apróra vágjuk, a banánokat villával összepréseljük, majd a hozzávalókat összekeverjük egy nagyobb tálban. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 150 fokon 30 percig sütjük. Ha kész, szeletekre vágjuk.

Könnyű elkészíteni, és egész hétre kiváló tízórai vagy uzsonna lehet belőle! Próbáljátok ki! 🙂

Forrás:
Domokos Enikő

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.