Írd be, mit keresel:

Bailey’s házilag – kiadósan, egyszerűen, finoman

Tejszínes, kávés, krémes, édes finomság az ír krémlikőr, aminek lelke mégiscsak a híres-neves ír whiskey. Házilag is elkészíthetjük egészen egyszerűen, olcsóbban, ráadásul legalább olyan finom, mint az eredeti, és még azzal is elbüszkélkedhetünk, hogy mi készítettük.

Cookta - 2016.10.25.
Bailey’s házilag – kiadósan, egyszerűen, finoman

Amióta az emberiség megismerte a kávét, mindig is ízesítette, finomította, variálgatta. Nemcsak cukorral és tejjel, de mindenféle fűszerekkel, csokoládéval, sőt alkoholokkal is. Az ír krémlikőr is egy ilyen kávés ízkavalkád–- kávé, tejszín, whiskey és csokoládé finom keveréke –, ám itt az arányok megváltoztak: a tejszín és az alkohol dominál, ezt ízesíti a kávé és némi csokoládé.

Csajos italnak tartják, mert édes és krémes, de sok édesszájú férfiember is elcsábul, ha Bailey's-zel kínálják. Nemcsak önmagában finom, jégkockával, de megbolondíthatjuk vele a kávét, jegeskávét is, sőt akár süteménybe, fagylalt mellé is zseniálisan finom. Ha a tiramisu krémjébe keverünk belőle, netán a piskótákat ebbe mártjuk, de a somlói galuska vagy más piskótaféle sem fog megsértődni, ha egy kis krémlikőrrel locsoljuk meg.

Arról nem is beszélve, hogy gasztroajándéknak is remek: egy csinos üvegbe téve, felszalagozva születésnapra, névnapra, de akár karácsonyra is tökéletes ajándék, ráadásul elkészítése egyszerű, és fél óra alatt bőven meg is vagyunk.

Az ír krémlikőrhöz friss és erős kávéra, tejszínre, egy kis csokira van szükség, no meg alkoholra. Ehhez legjobb a whiskey, amiből természetesen nem kell drágább, márkásabb ital, illetve szükségünk lesz egy kis sűrített tejre is, ez adja a krémességét és sűrűségét a tejszín mellett, no meg édességét az italunknak. 

Bailey's házilag

Hozzávalók:

  • 3 dl whiskey
  • 3 dl habtejszín
  • 2 dl erős kávé
  • 1 tubus sűrített tej
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 1 teáskanál vanília-kivonat

Elkészítés: A csokoládét megolvasztjuk vízgőz fölött, a tűzről levéve elkeverjük a meleg kávéval, majd hozzáadjuk a sűrített tejet, simára keverjük, majd mehet bele a vanília-kivonat és a whiskey. Hagyjuk hűlni, majd a tejszínnel is elkeverjük. Üvegekbe tesszük, és néhány napot hűtőben érleljük.

Koktélok kiskönyve

Koktélok kiskönyve
Forrás:
Alexandra.hu

Koktélok kiskönyve

Lepjük meg önmagunkat és nyűgözzük le a barátainkat az otthon készített legújabb italkreációkkal!

– Több mint 400 recept – alkoholos és alkoholmentes koktélok
– A legismertebb klasszikusok és a legújabb trendet követő italok
– A régi és az új kedvenceinket tizenhárom fejezet ismerteti: rum, konyak, borpárlat és brandy, gin, vodka, whisky, likőr és tequila, pezsgő és prosecco, alkoholmentes koktélok, bólé és puncs, fitneszitalok, tejes mixek, flipek, kávé, tea és társaik

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.