Írd be, mit keresel:

3 kedvenc egy receptben – csirkemell, cukkini, tészta csőben sütve

Egy nagyon egyszerű és röpke fél óra alatt összeállítható finom fogás mindig jól jön a recepttárunkban, főleg ha olyan kedvelt alapanyagok vannak benne, mint a csirkemell, a cukkini, a tészta és a sajt... Ez a recept is épp ilyen!

Cookta - 2016.11.01.
3 kedvenc egy receptben – csirkemell, cukkini, tészta csőben sütve

Mi a közös a csirkemellben, a cukkiniben és a tésztában? Az, hogy mindhárom a top 10 legkedveltebb alapanyag között van, valamint az, hogy percek alatt elkészülnek. Ennél a receptnél a ragu ugyanannyi idő alatt fő meg, mint a tészta, utána pedig csak egy kis tojással kell összeforgatni, reszelt sajttal megszórni, és forró sütőben összesütni. 

Mivel a cukkinin kívül hús is van benne, és sajttal is bőségesen meg van szórva, így még a férfiakkal és a gyerekekkel is meg tudjuk kedveltetni. Sőt – biztosan!

Forrás:
Kard Sándorné

Cukkinis-tésztás csirkemell csőben sütve

Hozzávalók 2 személynek:
30 dkg cukkini
30 dkg csirkemell
15 dkg tészta (nálam nagy kocka)
2 nagy tojás
1 fej vöröshagyma
2–3 gerezd fokhagyma
2 dkg vaj
1 evőkanál olívaolaj
1 citrom leve
3–4 ág friss rozmaring

őrölt színes bors
1 dl főzőtejszín
15 dkg reszelt sajt

Elkészítés: A cukkinit és a csirkemellet vágjuk fel kisebb kockákra. A rozmaringot csipkedjük le a száráról, majd vágjuk fel apróra. A vöröshagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, és szintén vágjuk fel apróra. A sütőformát kenjük ki a vajjal, és tegyük félre, én egy 25 x 10 x 7 cm-es formát használtam.

Egy wokban vagy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre. Adjuk hozzá a fokhagymát, keverjük össze, és rögtön adjuk hozzá a felkockázott csirkemellet, nehogy a fokhagyma megégjen. Addig pirítsuk a húst, míg kifehéredik, majd adjuk hozzá a felkockázott cukkinit. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az apróra vágott rozmaringgal, és facsarjuk rá a citromlevet. Fedjük le a wokot, és pároljuk a húst és a cukkinit pár percig.

Pár perc után öntsük fel a tejszínnel, ha szükséges, ízesítsünk utána, majd fedő nélkül pároljuk tovább még pár percig, hogy a tejszín kissé besűrűsödjön, de a cukkini nehogy szétfőjön, maradjon kissé roppanós.

Közben a tésztát főzzük ki enyhén sós vízben, majd szűrjük, csepegtessük le, és keverjük a cukkinis csirkemellhez. Végül az egész tojásokat villával kicsit verjük fel, majd ezt is keverjük óvatosan hozzá.

Az előzőleg kivajazott sütőtálba egyenletesen öntsük bele a cukkinis-húsos-tésztás-tojásos keveréket, majd reszeljük rá a sajtot. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra.

Tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni, majd ízlés szerint felszeletelve kínáljuk.

Forrás:
Kard Sándorné

A receptet és a fotót Kard Sándorné küldte. Köszönjük!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.