Írd be, mit keresel:

5 étel, amitől nemcsak jóllakottak, de szépek is lesztek

Az vagy, amit megeszel – tartja a mondás –, és van benne igazság: hiszen az, hogy hogyan táplálkozunk, bizony meglátszik a megjelenésünkön is. Most olyan ételeket gyűjtöttünk össze, amelyektől garantáltan ragyogni fogunk!

Cookta - 2016.11.08.
5 étel, amitől nemcsak jóllakottak, de szépek is lesztek

Azt már tudjuk, hogy a zsíros és túlzottan olajos ételek pattanásokat, kipirosodást és zsírosodást okozhatnak a bőrünkön is, ez viszont nem jelenti azt, hogy ezentúl csak salátát szabad enni és szénsavmentes vizet inni, ha csodás bőrre vágyunk. Összeszedtünk néhány olyan ételt, amit érdemes becsempészni a mindennapokba, és rendszeresen fogyasztani őket, mivel nemcsak finomak és egészségesek, de megszépítik a bőrünket is. Hiszen tudjuk: a szépség belülről is fakad!

Forrás:
purewow

Uborka

Mindenki számára ismerős az a kép, hogy nők uborkapakolással az arcukon és a szemükön várják a megszépülést, amiben lássuk be, van valami, nem véletlenül használja a szépségipar rengeteg arcápoló termék alapanyagaként, hiszen gyulladáscsökkentő hatású (ami nyáron napégés ellen is kiváló). De nem csak a külső használata szépít: magas víztartalma miatt hidratálja a szervezetünket, ami elengedhetetlen például akkor, ha nehezünkre esik leerőltetni a kötelező két liter vizet a nap folyamán.

Forrás:
iStock

Tojás

A tojásos arc- és hajpakolás is rendszeres visszatérő, ha házi kozmetikumokról van szó, de sokkal egyszerűbb és finomabb módja is van a vele való szépülésnek: például ha megesszük. Magas kén- és luteintartalma miatt segít megelőzni a pattanások és aknék kialakulását, valamint segíthet megszüntetni a télen gyakran jelentkező kipirosodást is.

Forrás:
iStock

Grapefruit

A kesernyés ízéért sokan nem rajonganak, ezért érdemes a grapefruit levét kifacsart narancslével összekeverve fogyasztani – nemcsak igazi napindító vitaminbomba, de a bőrünk is hálás lesz érte! A gyümölcsök alapból rengeteg vizet tartalmaznak, amely remekül hidratál, de emellett a grapefruit tartalmaz likopint, ami segít a bőr puhábbá varázsolásában is.

Forrás:
iStock

Szardínia

Erre talán senki nem számít, amikor a csodás bőr jár a fejében, pedig a bőrgyógyászok előszeretettel ajánlják a fogyasztását: magas ómega-3 zsírsav-, B-12 vitamin- és vastartalma miatt segíthet a pattanások elleni küzdelemben, megakadályozza a hajhullást, valamint a korpásodást is.

Forrás:
iStock

Étcsoki

A legjobb hír talán ezen a listán, amivel ismét bebizonyosodik, hogy nem kell csak zöldségeket rágcsálnunk ahhoz, hogy szépek és egészségesek legyünk. A fekete csoki vagy étcsoki jótékony hatásait már egyszer bebizonyítottuk, de muszáj most is megemlítenünk, mennyire nagyszerű édességről van szó: flavonoid-tartalma miatt segít a bőr megóvásában is.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.