Imádok teázni, általában fekete és gyümölcstea keverékét készítem, a cukrot sajnos nem tudtam eddig elhagyni belőle. De nemrég egy véletlennek köszönhetően felfedeztem a tökéletes teát – cukormentesen!

Nem volt otthon ugyanis citrom a tea ízesítésére, így narancsot használtam helyette... Illatos és édes is lett, ráadásul a fekete tea helyett is egy új teafajtát próbáltam ki, ami amellett, hogy isteni finom, még szuperegészséges is!

Objektum doboz

A narancs téli egészségőrünk, és nem csak a benne lévő C-vitamin miatt, érdemes nemcsak teában, hanem minden módon fogyasztani, erről itt olvashattok >> 

És még néhány szó a rooibosról, mert elképesztően egészséges. Tulajdonképpen nem tea, hanem egy dél-afrikai cserje zsenge hajtása megszárítva. Nagyon alacsony a csersavtartalma, így semmilyen módon nem bántja a gyomrot, koffeinmentes, mégis élénkít, rengeteg antioxidáns van benne, ami az öregedés elleni legfontosabb hatóanyag, zsírégető hatása is bizonyított, mind a testzsír, mind a vérzsír esetén, így fogyáshoz és a szív- és érrendszeri betegség ellen is tökéletes, ha rendszeresen rooibos teát kortyolgatunk!

Forrás:
iStock

Az egészségesebb, tudatosabb életmódhoz kisebb lépésekkel is közelíthetünk, az a lényeg, hogy még ma, MÉG IDÉN elkezdjük >>

Takács Nóra Norie rovata videókkal, szépségápolással itt található >>

Megnézem >>
Megnézem >>
Forrás:
Alexandra.hu

Ez is fontos lehet: Teák gyógynövényekből és gyümölcsökből

Szeretitek a teát? Akkor ez a könyv nagyon jó kis útmutató lehet a saját keverékek összeállításához, de akár még a vadon szedhető gyógynövényekhez is. Rooibos nálunk nincs, de rengeteg más megtalálható kertben, mezőn, réten.

Miben segíthet ez a könyv?
– megtalálni és biztonságosan meghatározni a megfelelő növényeket 
– elsajátítani a gyógynövények gyűjtésének, szárításának és keverésének az alapjait 
– részletes tanácsokkal szolgál 68 gyógynövénytea elkészítéséhez, az ízekhez és hatásokhoz 
– gyakorlati tanácsokat, recepteket ad a gyógynövények konyhai felhasználásához