Írd be, mit keresel:

Szuperegészséges zabpelyhes muffin banánnal

Reggelire, uzsonnára, edzés előtt vagy után – ez a kis energiabomba tökéletes választás a nap bármely szakaszában!

Cookta - 2016.11.18.
Szuperegészséges zabpelyhes muffin banánnal

Ki mondta, hogy az egészséges étkezés kizárja az édességeket? Most egy olyan muffinreceptet hoztunk, amiben se liszt, se cukor nincs, így ha nem is éppen diétás, mégis sokkal egészségesebb egy hagyományos sütinél. Szuper recept rohanó hétköznapokra, bár a zabot érdemes picit korábban beáztatni (legalább addig, amíg a többi hozzávalót összekeverjük), hogy jól megszívja magát. Ha pedig igazán tökéletes muffint szeretnénk kapni, a legtutibb tippeket itt gyűjtöttük össze!

A muffinokat nyugodtan ízesíthetjük szárított gyümölcsökkel, fekete csokival vagy kókuszreszelékkel is.

Zabpelyhes-banános muffin

Forrás:
iStock

Hozzávalók:

  • 2 db banán
  • 2 db tojás
  • csipet só
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál vaníliakivonat
  • juharszirup ízlés szerint
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 2 dl joghurt
  • 3 bögre zabpehely
  • 1 bögre tej

Elkészítés: A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

A banánokat egy villa segítségével pépesítjük. Hozzáadjuk a juharszirupot, a tojásokat, a sót, a vaníliakivonatot, a fahéjat, a görög joghurtot és a sütőport.

Egy tálban összekeverjük a tejet és a zabpelyhet, majd állni hagyjuk pár percig, hogy a zab kissé megdagadjon. Ha kész, összekeverjük a joghurtos eleggyel, és muffinformába töltjük őket, a tetejüket pedig megszórjuk ízlés szerint aszalt gyümölccsel vagy csokival.

Harminc perc alatt készre sütjük, pár percig hűlni hagyjuk, és már fogyaszthatjuk is!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.