Írd be, mit keresel:

Brownie-golyó – isteni finomság egészségesen

Csokis, édes, mennyei finom kis falatka, amit egyszerű elkészíteni, és még egészséges is. Semmi olyan nincs benne, ami a brownie-ban, mégis ízre és állagra is hasonlít hozzá.

Cookta - 2016.11.19.
Brownie-golyó – isteni finomság egészségesen

Amióta odafigyelek az egészségtudatosabb életmódra és táplálkozásra, szívesen keresem a csokis desszertek egészséges alternatíváit. Nem arról van szó, hogy a klasszikusokról teljesen le kellene mondani, de nyugodtabb vagyok, ha egészségesebb édességeket eszünk, főleg a kisfiam.

A különféle csonthéjasok nagyon jól használhatóak alapnak, az édesítéshez pedig leggyakrabban beáztatott, majd pépesített datolyát használok. Ebbe a finomságba most aszalt áfonya is került, ami azért leggyakrabban alapból cukrozott, önmagában nagyon savanyú lenne.

Forrás:
Színek és virágok blog

Ez a brownie-golyó egy nyers és vegán, mindenmentes édesség lett, nagyon finom, és ha az áztatási időt nem számoljuk, akkor villámgyorsan elkészíthető.

Brownie-golyó

Hozzávalók:

  • 20 dkg kesudió
  • 10 dkg pekándió
  • 5 dkg mogyoró
  • 5 dkg dió
  • 20 dkg datolya
  • 10 dkg aszalt áfonya
  • 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor

Elkészítése: A datolyát és az aszalt áfonyát 2 órára beáztatjuk vízbe. 

A kesudiót, a pekándiót, a mogyorót és a diót durvára aprítjuk elektromos mixerben úgy, hogy legyen benne finom lisztszerű és durvább, darabos rész is. 

A datolyát és az aszalt áfonyát kivesszük az áztatóvízből, és aprítógépben pépesre mixeljük. Ebbe a masszába belekeverjük a kakaóport is, majd a magokat és a kakaós datolyamasszát is összegyúrjuk. 

Dió nagyságú golyókat formálunk a masszából, kakaóporba forgatjuk, majd 10-20 percre hűtőbe tesszük.

Forrás:
Színek és virágok blog

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.