Csokis, édes, mennyei finom kis falatka, amit egyszerű elkészíteni, és még egészséges is. Semmi olyan nincs benne, ami a brownie-ban, mégis ízre és állagra is hasonlít hozzá.
Amióta odafigyelek az egészségtudatosabb életmódra és táplálkozásra, szívesen keresem a csokis desszertek egészséges alternatíváit. Nem arról van szó, hogy a klasszikusokról teljesen le kellene mondani, de nyugodtabb vagyok, ha egészségesebb édességeket eszünk, főleg a kisfiam.
A különféle csonthéjasok nagyon jól használhatóak alapnak, az édesítéshez pedig leggyakrabban beáztatott, majd pépesített datolyát használok. Ebbe a finomságba most aszalt áfonya is került, ami azért leggyakrabban alapból cukrozott, önmagában nagyon savanyú lenne.
Ez a brownie-golyó egy nyers és vegán, mindenmentes édesség lett, nagyon finom, és ha az áztatási időt nem számoljuk, akkor villámgyorsan elkészíthető.
Brownie-golyó
Hozzávalók:
Elkészítése: A datolyát és az aszalt áfonyát 2 órára beáztatjuk vízbe.
A kesudiót, a pekándiót, a mogyorót és a diót durvára aprítjuk elektromos mixerben úgy, hogy legyen benne finom lisztszerű és durvább, darabos rész is.
A datolyát és az aszalt áfonyát kivesszük az áztatóvízből, és aprítógépben pépesre mixeljük. Ebbe a masszába belekeverjük a kakaóport is, majd a magokat és a kakaós datolyamasszát is összegyúrjuk.
Dió nagyságú golyókat formálunk a masszából, kakaóporba forgatjuk, majd 10-20 percre hűtőbe tesszük.