Írd be, mit keresel:

Tökéletes lángos – ráolvasztott sajttal

Reggelire, ebédre, vacsira egy lángos akár tökéletes választás lehet. Nem ismerek olyan embert, aki ne szeretné. ;) 

Cookta - 2016.11.30.
Tökéletes lángos – ráolvasztott sajttal

A lángos nem bonyolult étel, de ahhoz, hogy tökéletes legyen, fontos az alapanyagok megfelelő aránya. Az én tésztámba joghurt, tejföl és olaj is kerül, ettől lesz igazán ruganyos, valamint nemcsak élesztő, hanem egy kevés sütőpor vagy szódabikarbóna is, hogy igazán könnyű, levegős legyen.

Forrás:
Kozsla Norbert

Az előkészület kb. 5 perc, amíg összeállítjuk a tésztát, de rá is bízhatjuk a kenyérsütőgépre. Hagyjunk kellő időt a kelésre, hogy laza, finom tésztát kapjunk.

A kisütött lángost tálalhatjuk klasszikusan, de adhatunk hozzá extrákat is. Ezen a lángoson a feltét egy kevés fokhagyma, rukkola, tejföl, sajt és lilahagyma. A sajtot ráfáklyáztam, azért ilyen szép ropogós…;) 

Forrás:
Kozsla Norbert

Lángos

Hozzávalók 8–10 adaghoz:

  • 1/2 l tej 
  • 3,5 g instant vagy 1/2 csomag friss élesztő 
  • 1 kg finomliszt (átszitálva) 
  • 10 dkg tejföl 
  • 20 dkg natúr joghurt 
  • 2 késhegynyi szódabikarbóna vagy 1/2 csomag sütőpor 
  • 1 teáskanál cukor (az előmelegített tejhez + élesztőhöz) 
  • 1 evőkanál só 
  • 0,7 dl napraforgóolaj (vagy olívaolaj a tésztához)
  • olaj a sütéshez

Elkészítés: A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot és az elmorzsolt élesztőt. A hozzávalókat összegyúrjuk (kenyérsütőgép dagasztó programja is tökéletesen megfelelő). Miután a tészta megkelt, kb. 8 cipócskát alakítunk ki belőle, majd kézzel lángos formákra nyújtjuk.

Bő, forró olajban kisütjük, félidőben megfordítva. A kész lángoshoz feltétnek sajtot, tejfölt, fokhagymát kínálunk… vagy bármit, ami kedvünkre való!

Forrás:
Kozsla Norbert

Forrás:
Kozsla Norbert

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.