Mi is eshetne jobban ezeken a borongós, sötét téli estéken, mint egy igazi lélekmelengető forró csokoládé elkortyolgatása a kanapén bekuckózva? Ráadásul most egy kis vörösborral még izgalmasabbá tettük!

Ha eddig azt hittétek, hogy a forró csoki gyerekeknek való, tévedtek – egy csomó izgalmas változatát osztottuk már meg mi is veletek, most viszont egy kifejezetten felnőtteknek szóló recepttel készültünk. A csokoládé és a vörösbor mennyei párosítása garantáltan megédesíti a hűvös téli estéiteket, ráadásul seperc alatt kész. Megállja a helyét meghitt, összebújós estéken, de vacsorákon, sőt akár az ünnepi asztalnál is!

A hozzávalók beszerzése nem igényel különösebb utánajárást, viszont érdemes egy testesebb vörösbort választani (a cabernet sauvignon például tökéletes!) az ízek megfelelő harmóniája érdekében.

Vörösboros forró csokoládé

forro-csoki
Forrás:
iStock

Hozzávalók:

  • másfél bögre tej (lehetőleg magasabb zsírtartalmú)
  • fél tábla fekete csoki
  • 2 dl vörösbor
  • tejszínhab a tálaláshoz

Elkészítés:

A tejet a csokoládéval együtt közepes lángon felrakjuk forrni és addig kevergetjük, amíg masszív, krémes állagot nem kapunk. Ezután hozzáadjuk a vörösbort, pár perc alatt összefőzzük a kettőt, majd levesszük a kész forró csokit a tűzről.

Melegen, tejszínhabbal a tetején tálaljuk.