Írd be, mit keresel:

Karácsonyi dekorációk egyenesen a konyhából

Már nyakunkon a karácsony. Azonban nem kell aggódni, ha még semmilyen karácsonyi dekoráció nincsen a lakásban, hiszen meg lehet ezt oldani könnyen és gyorsan is, egyenesen a konyhából.

Cookta - 2016.12.04.
Karácsonyi dekorációk egyenesen a konyhából

Nem kell világmegváltó dolgokra gondolni, csupán kicsit szabadjára kell engednünk a fantáziánkat és a leleményességünket. Elég csak néhány gyümölcshöz, maghoz vagy a legalapvetőbb alapanyagokhoz nyúlnunk. Hoztam néhány egyszerű ötletet, hogy könnyedén karácsonyi hangulatot varázsolhassunk a lakásba.

Legelsőnek kezdjük a legegyszerűbbel, amihez csupán egy csinos tálra és néhány szezonális termésre van szükségünk – gesztenyére, dióra, ánizsra, fahéjra, almára, narancsra –, vagy bármire, ami elnyeri a tetszésünket, és karácsonyi hangulatba jövünk tőle. Egyszerűen pakoljuk tele a tálat szépen, mutatósan a kiválasztott termésekkel, és már kész is az egyszerűen nagyszerű asztaldísz. 

A második tipp sem igényel túl nagy előkészületet vagy konyhai jártasságot. Csupán néhány csomag mikróban is elkészíthető pattogatott kukoricára, egy tűre és egy jó hosszú cérnára van szükségünk. Ha van kisebb gyermekünk, akkor akár az ő segítségét is kérhetjük a kukorica felfűzéséhez. Ez a dekoráció tökéletes, hogyha szeretnénk feldobni egy kicsit a karácsonyfát, és a jól megszokott gyöngy vagy boa helyett inkább valami saját készítésű díszt tennénk a fára. Ha szeretnénk változatosabbá tenni az egybefüggő pop-corn láncot, akkor fűzhetünk közéjük különböző színű és méretű gyöngyöket is akár, vagy akár aszalt áfonyát, aranymazsolát.

Ha már a karácsonyfánál tartunk, akkor nézzük, milyen, konyhában is elkészíthető díszt tudunk még rárakni. Nem is kell sokáig gondolkodnom, és máris itt az ötlet a fejemben: MÉZESKALÁCS. A legtöbben úgyis sütnek az ünnepekre ebből az ínycsiklandó finomságból, miért is ne készíthetnénk néhány darabbal többet, hogy a fára is jusson belőle? Mézeskalács figura, csillag, csengő, fenyőfa, szív, rénszarvas – a minták tárháza szinte végtelen. A jól megszokott figurák mellett a fantáziánkat is szabadjára engedhetjük, és készíthetünk egyedi, személyes formákat. Szuper mézeskalácsreceptet ITT találtok!

Ha nem szeretnétek a mézeskaláccsal bajlódni, akkor tudok még egy szuperegyszerű és mutatós finomságot, ami a karácsonyfán is fantasztikusan fog kinézni. A habkarika, vagy más néven habcsók nemcsak díszítésnek, hanem akár ajándéknak is kiváló. Itt bátran használhatjuk a színeket és a formákat, ezzel is feldobva az összképet. Ha nem tudjátok, hogyan kezdjetek hozzá, akkor ezzel a RECEPT-tel segítek az elindulásban.

Természetesen nem feledkeztem meg a tél egyik legnépszerűbb gyümölcséről, a narancsról sem. Én személy szerint imádom az illatát és a színét, de egy kis kézügyességgel szuper formákat is kihozhatunk belőle. Utolsónak hoztam tehát egy lógós díszt, melyet akaszthatunk az ajtóra vagy akár a karnisra is. Érdemes pár napot várni, mielőtt felfűzzük, hogy kiszáradjanak a narancskarikák. A radiátorra rakva felgyorsíthatjuk ezt a folyamatot, és addig is szuper illat lesz a lakásban. Miután teljesen kiszáradtak, felfűzzük őket egy szép szalagra, illetve feldobhatjuk őket egy-egy fahéjjal is.

Íme tehát a bizonyíték, hogy nem kell nagyon túlgondolni a karácsonyi dekorálást, hiszen csak néhány szuper ötlet szükséges hozzá, hogy az egész lakást hangulatossá varázsoljuk.

Remélem, ötleteim elnyerték a tetszéseteket, és lelkesen álltok majd hozzá egy-egy dekoráció elkészítéséhez. 🙂

Megnézem >>

Megnézem >>
Forrás:
Alexandra.hu

Ez is érdekelhet: Karácsonyi ötletek

A karácsony varázslatos időszak: hosszú, sötét éjszakák, a hó ígérete, pattogó tűz, forralt bor, sütemények és egyéb csemegék illata… Az évnek ebben a szakaszában otthonunk kerül a középpontba, amelyet ez alkalomból fel is díszítünk. Meghívjuk családtagjainkat, barátainkat, hogy együtt ünnepeljünk. A gyönyörű terítékektől az elbűvölő ajándékötleteken és elegáns dekorációkon át az ízléses csomagolásig a kötet megteremti az ünnep melegségét és vidámságát.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.