Írd be, mit keresel:

Téli vitalizáló: alma-ananász turmix

Hiszek abban, hogy a friss gyümölcslé a legjobb napindító, és ezt tapasztalom is nap mint nap. Egy csupa élet és energia turmix éhgyomorra, ilyenkor szívódnak fel legjobban a vitaminok és a fontos nyomelemek, enzimek, nem mellesleg isteni finom is – utána jöhet minden más, de már lendülettel indulunk neki!

Cookta - 2017.01.06.
Téli vitalizáló: alma-ananász turmix

Alma nálunk a kertben terem, nagyon szeretjük, szerencsére egészen tavaszig, nyár elejéig kitart, mindennap többféle formában fogyasztjuk, de aki nem olyan szerencsés, hogy a sajáttal gazdálkodjon, az a jó, hogy ez az a gyümölcs, amit jó minőségben beszerezhetünk minden zöldségesnél vagy élelmiszerboltban. Nagyon egészséges, jó áron beszerezhető, és az egyik legjobb tulajdonsága, hogy szinten mindennel kombinálható…

Mi is szeretjük a változatosságot, és a téli hónapokban nem is árt egy kis napfényt és egzotikumot becsábítani a konyhába… Az ananász tökéletes alany ehhez, lédús, elképesztően egészséges, és elég domináns, hogy az almát – illetve a belőle készült lét – is uralja.

Forrás:
Színek és virágok blog

Elképesztően finom az alma-ananász leve együtt csak így magában is, de csipetnyi fahéjjal, vaníliával, pici gyömbérrel vagy kókusztejjel még tovább bolondíthatjuk. Nagyon finom, szánjatok reggelente 10 percet egy ilyen finom és szuperegészséges napindítóra!

Almás ananászlé

Hozzávalók 3-4 személynek: 

  • 3 közepes alma
  • 1/2 ananász

Elkészítés: Az ananászt meghámozzuk, az almát megmossuk és cikkekre vágjuk. A gyümümölcsökből gyümölcscentrifugán kipréseljük a levet, de turmixgépben is pépesíthetjük, és kis vízzel hígítva ihatóvá, kortyolhatóvá tehetjük.

Reszelhetünk bele kevés gyömbért, fűszerezhetjük fahéjjal vagy tetszőlegesen más fűszerrel, de magában is nagyon finom!

Forrás:
Színek és virágok blog

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.