Írd be, mit keresel:

Téli fesztiválok a forralt bortól a halfesztiválig

Ha tél, akkor forralt bor. Ha forralt bor, akkor bizony bármi jöhet. Az a különleges ezekben a melegítő italokban, hogy szinte bármely borból lehet készíteni isteni forralt változatot. A téli hangulathoz pedig egyenesen hozzátartozik, hogy egy hóeséses napon elfogyasszunk egy-egy pohárkával. A Forralt Bor Fesztivál pedig pont erre volt tökéletes alkalom. 

Cookta - 2017.01.23.
Téli fesztiválok a forralt bortól a halfesztiválig

Persze otthon is lehet próbálkozni, ha a tea mellett valami másra vágynátok (a tökéletes receptet itt találjátok), de igazán egy esemény hozza meg a borozgatás hangulatát. Aki lelkesedik a karácsonyi vásárokért, annak tökéletes élmény lehet egy ilyen apró, de annál jobb Forralt Bor Fesztivál, ami idén az Allee bevásárlóközpont mellett kapott helyet.

Az ital mámoros illata már messziről csábított, ezért nem is volt kérdéses, hogy jó helyen járok-e. A dermesztő hideget pedig már meg sem éreztem, amikor megpillantottam a felszálló gőzt a faházikók kirakataiból. Volt minden, ami szem-szájnak ingere. Bár tény, hogy a forralt boré volt a főszerep, a street food ételek sem maradhattak ki az utcai eseményből. A kioszkok vonzó kínálatai közül persze csak azután érdemes válogatni, miután a borokat megkóstoltunk, hiszen kár lenne a jóllakott gyomor miatt kihagyni a kóstolót. 

Forrás:
Pexels

A szőlő mellett a cseresznye-, a meggy-, az eperborok és az aszalt szilvás forralt bor szinte mindenhol kapható volt, de az ízük merőben különbözött. Az eladók tudták, mi a jó a vendégnek, ezért akkor sem haboztak, amikor rájuk lett bízva, hogy mégis mivel kínálnak meg minket. Ami pedig igazán lenyűgözött, az az eredeti erdélyi forralt áfonyabor. Már csak olvasva is érezni a bor édeskés ízét, igaz? 

Mindig szeretem kipróbálni az újdonságokat és a különleges dolgokat, viszont most maradtam a személyes kedvencemnél, az eperbornál. Érdekes az, hogy magáért az eperért annyira nem rajongok, sőt még az epres desszertekért sem, de borban ez teljesen más. A fesztiválon sem kellett csalódnom benne: a piros gyümölcs aromái mindent betöltöttek, ez pont elég volt ahhoz, hogy bevalljam magamnak, az eperből készül a legfinomabb forralt bor. 

Forrás:
Pexels

Ha pedig nem lett volna elég maga a bor okozta örömmámor, akkor ezerféle csokicsoda várt, és még annál is több desszert. Bár csak egy napot erősítettem a kíváncsiskodók táborát a fesztiválon, nehéz volt visszafognom magam, hogy másnap ne utazzak órákig újra a forró italért. 

Viszont a jóból sosem elég, ezért február 10-től újból beleugorhattok a gasztronómia végtelen tengerébe, hogy újdonságokat kóstolhassatok meg. Vagy inkább a gasztronómia ugrik a tengerből a tányérotokra, hiszen egy szuper halfesztiválon vehettek majd részt. A Városliget ad otthont neki, ahol az itthoni vizekből ismert halakat és külföldi különlegességeket is megízlelhettek. Emellett pedig nemcsak magatoknak kedvezhettek az egészséges, tápláló ételekkel, hanem egy nemes célt is támogathattok. Az V. Budapesti Halfesztivál eseményét itt megtaláljátok.

Ott találkozunk!

Forrás:
Depositphotos

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.