Írd be, mit keresel:

Tepsis hot dog – virslis villámvacsora vagy vendégváró

A hot dog egy időben nagyon népszerű street food volt, mostanság a hamburger hódít, de a virslis gyorsételre is születtek nagyon jó, akár házilag is elkészíthető gyors és finom alternatívák: ilyen a corn dog és a tepsis hot dog is!

Cookta - 2024.02.13.
Tepsis hot dog – virslis villámvacsora vagy vendégváró

A hot dog inspirálta variációk mindig valamiféle tésztával kombinálják a virslit. Míg a corn dognál kukoricalisztes palacsintatésztába mártjuk a virslit, majd sütjük aranybarnára forró olajban, addig a tepsis hot dognál a tészta leveles és vajas, amivel csinosan körbetekerjük a karcsú virsliket, majd tepsibe téve, sütőben sütjük meg. Mindkettő zseniális, szuperegyszerű, a gyerekek imádják, de a felnőttek sem panaszkodnak az egyszerű, de ötletes fogásért, akár gyors vacsorának, akár vendégvárónak szánjuk.

Ha vendégvárónak sütjük a tepsis hot dogot, készíthetünk kisebb darabokat is, bár nagyon mutatós az egész virsli becsavarva. Ha viszont gyors vacsorának, hogy mégis kerüljön a gyomorba valami meleg étel, akkor érdemes készíteni hozzá egy nagyobb tál salátát, mert önmagában talán kicsit túl zsíros.

A tetejét ízlés szerint megkenhetjük egy kis tojással, majd megszórhatjuk szezámmaggal, lenmaggal, esetleg reszelt sajttal, köménymaggal, ha pedig kisültek, kínáljunk hozzá mustárt, ketchupot, ízlés szerint más mártogatóst.

Tepsis hot dog

Hozzávalók:

  • 8-10 darab virsli
  • 1 csomag előnyújtott leveles tészta
  • 1 evőkanál mustár

Elkészítés: A leveles tésztát kicsomagoljuk, kiterítjük, egyenletesen megkenjük a mustárral, majd annyi vékony csíkra vágjuk, amennyi virslink van. Ha nem bőrös virslink van, akkor lehúzzuk a héját, majd a tésztával spirálisan betekerjük, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük.

180 fokos sütőbe toljuk, és kb. 15 perc alatt szép pirosra sütjük.

Ha előételként kínáljuk, akkor mustárt és ketchupot kínálunk mellé, ha vacsorára, akkor egy színes salátát is.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.