Figyelmesnek lenni és örömet szerezni az egyik legjobb dolog, nemcsak nekünk, de a párunknak is. Egy kis aprósággal, ötletességgel kellemes meglepetést szerezhetünk, amihez nem is feltétlenül kell speciális alkalom. Ilyen lehet például egy finom reggeli egy kis csavarral.

Egy közösen elköltött kényelmes reggeli lehet akár ünnep is, ha egy kis pluszt viszünk bele. Ham&eggs – vagyis sonkás tojás – valószínűleg sokunknál készül, de még ebből az igazán egyszerű reggeliből is válhat szerelmes vallomás. 

Forrás:
Bodnár Éva

Olvasónk, Éva, aki hosszú idő óta él együtt férjével szerelemben és boldogságban, szív alakú tojásreggelivel lepte meg párját. Megosztotta velünk, így mi megmutatjuk, milyen mutatós, és azt is, hogyan készült.

Sonkás tojás szerelmes reggelinek

Hozzávalók:

  • 4-6 szelet sonka
  • 3 tojás
  • kevés kókuszzsír
  • 2 marék saláta
  • maréknyi koktélparadicsom
  • péksütemény a tálaláshoz

Elkészítés: Egy serpenyőben kevés kókuszzsírt forrósítunk, és megsütjük rajta a sonkát, majd tányérra szedjük, félretesszük. A zsiradékot átöntjük egy szív alakú szilikonos formába. 

3 tojást szétválasztunk, mindkettőt külön-külön villával, sóval felverjük. Először a fehérjét öntjük a formába, majd ebben elhelyezünk 2 szív alakú kiszúró fém formát. Ezekbe csurgatjuk a sóval felvert tojássárgákat.

180 fokra felmelegített sütőben készre sütjük.

Egy nagyobb tányéron elosztjuk a salátát és a félbevágott koktélparadicsomokat, ráfektetjük a sült sonkát, majd a közepére tesszük a tojást. Péksüteménnyel tálaljuk.

Forrás:
Bodnár Éva

A receptet és a fotót Bodnár Éva küldte. Köszönjük!