Írd be, mit keresel:

Filléres snack: polentaropogós mártogatóssal

Vendégvárónak vagy csak úgy nassoláshoz a készen kapható snackkek helyett készíthetünk fillérekből finom és jóval egészségesebb falatokat. Például kukoricadarából jó kis ropogós rudakat, fűszeresen, mártogatóssal!

Cookta - 2021.06.10.
Filléres snack: polentaropogós mártogatóssal

A puliszka vagy polenta az egyik legolcsóbb alapanyag, nagyon gyorsan megfő, utána pedig változatosan használható. Azonnal is fogyasztható, krémesen, mindenféle feltéttel, de ha hagyjuk kihűlni és megdermedni, akkor formázható akár gombócnak, lepénynek. Vagy akár rudakra is vághatjuk, majd átpiríthatjuk serpenyőben egy kis vajon, vagy sütőben, mindenféle zsiradék nélkül.

A ropogósra sült rudakat tálalhatjuk köretként is, de mártogatóssal előételnek vagy partifalatnak is ideális. Az alábbi videóban zsiradékmentesen készül a finom snack, a fűszereken kívül csak víz, a mártogatóshoz krémsajt kell, szóval kész főnyeremény! Részletes recept, pontos mennyiségek és hozzávalók a videó alatt!

Objektum doboz

Hamis hasábburgonya – sült puliszkarudak mártogatóssal

Hozzávalók:

  • 25 dkg puliszka (kukoricadara)
  • 1 liter víz
  • provence-i fűszerkeverék
  • fokhagyma-granulátum
  • só, bors

A mártogatóshoz:

  • 5 evőkanál krémsajt
  • aprított snidling
  • fokhagyma-granulátum
  • citromlé

Elkészítés: A vizet felforraljuk, sózzuk, ha forr, folyamatos keverés mellett beleöntjük a kukoricadarát, és kevergetve 3-4 perc alatt jó sűrűre főzzük. A tűzről levéve hozzáadjuk a provence-i fűszerkeveréket és a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, jól összekeverjük, majd a masszát egy tepsibe lapogatjuk egyenletesen, és 30 percig hagyjuk pihenni, dermedni.

Közben a mártogatóshoz a krémsajtot egy tálkába tesszük, ízesítjük snidlinggel, fokhagymával és egy kevés citromlével, összekeverjük.

A megdermedt fűszeres puliszkát ujjnyi csíkokra vágjuk, tepsibe vagy sütőrácsra tesszük, és 200 fokos sütőben 20 perc alatt ropogósra sütjük, és a mártogatóssal tálaljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.