Írd be, mit keresel:

Tökéletes, puha gofri diétázóknak, mindenmentesen

Erről a gofriról akkor sem kell lemondania senkinek, ha diétázik vagy ételérzékenységgel küzd, hiszen ez a recept alakbarát, nem tartalmaz glutént, tejet, tojást és cukrot sem, IR-esek is fogyaszthatják. A benne lévő cukkininek hála pedig igazán puha lesz, és akár napokig az is marad!

Cookta - 2017.05.27.
Tökéletes, puha gofri diétázóknak, mindenmentesen

A cukkini itt a titkos fegyver, és mielőtt bárki megijed és bizalmatlanul továbbkattint, hadd szögezzem le: nem lehet érezni az ízét. Teszteltem másokon, és észre se vették, hogy lenne benne valami zöld/nem szokványos gofriba való alapanyag. Direkt rákérdeztem, de semmi. Egyedül a kókuszos ízt lehet érezni – ez a benne levő kókuszlisztnek köszönhető, és aki ezt nem szereti, lecserélheti másra – úgyhogy tényleg nem kell tőle félni. És nem, sajnos a színén sem látszik, hogy zöld. 

Forrás:
Zita

Na de mit tud a cukkini? A kérdés jogos, nem hiába került ez a zöldség a tésztába, hiszen ennek hála a gofri sokkal könnyedebb lesz – a külseje továbbra is ropogós, belül mennyei puha, és ez a tulajdonság napokon keresztül (!) megmarad, nem szárad ki. A sütést is leegyszerűsíti, egyszer se kellett ráégett/félig sült tésztamaradékokat kapargatni a sütőről, szinte kiugrottak maguktól a kész gofrik.

Szénhidrátok

A teljes recept 228.25 gramm inzulinrezisztancia diétában számolandó szénhidrátot tartalmaz. Nekem ennyi tésztából 7 gofricsillag lett, ezzel számolva egy csillagnyi mindenmentes gofri 32,6 gramm CH-nak felel meg. Ha ez túl sok, akkor valamelyik liszt (pl. köles) helyett használhatsz mandula- vagy gesztenyelisztet is. Ha a kókuszliszt mennyiségét növeled, akkor a tészta kicsit szárazabb és morzsálódósabb lesz.

Forrás:
Zita

Különleges cukkinis gofri diétázóknak, mindenmentesen

Hozzávalók:

  • 25 dkg cukkini (megmosva, felaprítva ennyi)
  • 2 evőkanál almaecet
  • 5 dl magtej (nálam mandula)
  • 4 evőkanál olívaolaj (+ 1-2 kanál olaj a sütéshez)
  • 1 teáskanál só
  • 1 lenmagtojás (1 evőkanál lenmagliszt + 3 evőkanál víz)
  • 10 dkg kölesliszt
  • 10 dkg hajdinaliszt
  • 10 dkg barna rizsliszt
  • 5 dkg kókuszliszt
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna

Elkészítés: A cukkinit mossuk meg, és egy aprítógépben aprítsuk fel. Ha kész, öntsük hozzá 1 dl magtejet, és turmixoljuk pépesre.

Melegítsük elő a gofrisütőt.

Egy nagy tálban keverjük csomómentesre az összes hozzávalót, a pépes cukkinivel együtt. Egy nehezen folyó, sűrű állagú tésztát fogunk kapni.

Kenjük át a sütőt némi olajjal, majd egy merőkanálnyi tésztát öntsünk rá a sütőre. El is egyengethetjük, ha szeretnénk egységes kinézetű gofrikat kapni, de ez nem kötelező. Süssük 7-9 percig, vagy amíg el nem válik a sütő teteje a tésztától (a sütéshez szükséges idő a sütő fajtájától, méretétől és teljesítményétől is függhet).

Ismételjük, amíg kész nem lesz az összes gofri.

Forrás:
Zita

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.