Írd be, mit keresel:

Hideg meggyleves, aminél jobb nem létezik!

Kihagyhatatlan klasszikus a hideg meggyleves, előételnek és desszertnek is kiváló, selymes, krémes, egyszerre édes és fanyar, frissítő és eszméletlenül finom. Jöjjön a békebeli és egyszerű recept, mert a meggyleves megunhatatlan!

Cookta - 2017.06.09.
Hideg meggyleves, aminél jobb nem létezik!

Sehol máshol nem létezik ez a fajta hideg gyümölcsleves, csak nálunk – köszönhetően talán a rendkívül aromás hazai gyümölcsöknek. Az első számú kedvenc a meggyleves, klasszikusan tejföllel, de vannak, akik inkább tejszínnel krémesítve kedvelik. Nekünk a tejfölös a befutó, egy kis vaníliával, fahéjjal és csillagánizzsal, ami egészen megbolondítja ezt az édes és gyümölcsös nyári levest.

Az alábbi recept alapján szinte bármilyen gyümölcsből elkészíthető, akár vegyesen is, kivétel a görög- és sárgadinnye, de ezenken kívül bármilyen hazai gyümölcsből eszméletlenül finom és selymes leves kerekedhet. Hűsít, frissít, és mindenkinek gyerekkori emlékeket idéz. 🙂

Hideg meggyleves

Hozzávalók:

  • 50 dkg magozott meggy
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csillagánizs
  • 4-5 szem szegfűszeg
  • 1 citrom héja
  • 15 dkg tejföl
  • 1 teáskanál kukoricakeményítő
  • csipet só

Elkészítés: A meggyet megmossuk, leszárazzuk, kimagozzuk, egy fazékba tesszük, felöntjük 1 liter vízzel, hozzáadunk egy csipet sót, 3 evőkanál cukrot, a vaníliás cukrot, a szegfűszeget és a csillagánizst, hozzáreszeljük a citrom héját, és felforraljuk.

Közben a tejföllel kikeverjük a kukoricakeményítőt, egy kis forró levet adunk hozzá, elkeverjük, majd a levesbe öntjük. Összeforraljuk 2-3 perc alatt, a tűzről levéve hűlni hagyjuk, majd a hűtőbe tesszük.

Ha kellően hideg, bármikor dézsmálható, tálalható, akár kis tejszínhabbal is megkoronázható.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.