Írd be, mit keresel:

5 isteni jégkoktél, a nyár kihagyhatatlan hűsítői

Forró nyári esték legjobb meglepetésitala a mostanság hódító jeges koktél, ami jégkocka, fagyasztott gyümölcs vagy fagyi és némi alkohol összeturmixolva. Állagra leginkább a jégkására hasonlít, őrülten frissít, és isteni változatok készíthetőek tényleg egyszerűen. 5 kedvenc következik!

Cookta - 2021.07.04.
5 isteni jégkoktél, a nyár kihagyhatatlan hűsítői

Kerti partin, beszélgetős csajos estén osztatlan sikert arat a jégkoktél, legyen az gyümölcsös, boros, pezsgős vagy csokis. Azonnal deres lesz tőle a pohár, hűsít már az érintése is, és nagy előnye, hogy csak apránként lehet inni, szívószállal kiszopogatni az olvadó italt a jégkása közül. Szinte minden klasszikus koktél jegesíthető, de új ízekkel, kombinációkkal is bátran lehet kísérletezni.

A jégkoktéloknál a legfontosabb kellék egy erős késes robotgép vagy turmix, hiszen az italok alapja jégkocka, amit a többi alapanyaggal – és gyakran fagyasztott gyümölccsel – kásás állagúvá kell dolgoznia az ügyes kis gépnek. Emellett szükség lesz jó sok jégkockára, illetve némi cukorszirupra, amit mi magunk előzőleg elkészíthetünk, cukor és víz 1:1 arányú keverékéből, egyszerűen csak összeforralva, majd kihűtve, hiszen a jeges italba – vagy akár a klasszikus koktélokba – cukrot nem tehetünk, mert nem olvadna fel.

Az alábbi 5 jégkoktél 4 személyre szól, nem túl alkoholosak, hiszen a melegben könnyen fejbe tud ütni a koktél, de nagyon frissítőek és mennyeien finomak. Mojito-jégkása, jeges Piña Colada, epres frozé, ír frappuccino vagy Bellini-jégkása – melyik lesz a kedvencetek?

Mojito-jégkása

Hozzávalók: 1 nagy marék jégkocka, 2 dl citromlé, 1/2 dl cukorszirup, 1/2 dl tequila, 4-5 mentalevél

Elkészítés: A jeget egy turmixba tesszük, hozzáadjuk a citromlevet, a cukorszirupot, a tequilát és a mentaleveleket, és addig turmixoljuk, míg sűrű, kásás nem lesz. Poharakba öntve azonnal kínáljuk.

Epres frozé

Hozzávalók: 1 nagy marék jégkocka, 4 dl rozé bor jégkockatartóban lefagyasztva, 1 maréknyi fagyasztott eper, 1/2 dl cukorszirup, 1 citrom leve

Elkészítés: A lefagyasztott rozét a jégkockákkal és az eperrel turmixgépbe tesszük, hozzáöntjük a cukorszirupot és a citromlevet, és kásásra mixeljük. Azonnal poharakba töltjük, és kínáljuk. 

Ír frappuccino

Hozzávalók: 1 nagy marék jégkocka, 5 gombóc csokifagyi, 1/2 dl Baileys, 2 dl tej, 1 adag hideg presszókávé

Elkészítés: Az összes alapanyagot a turmixba tesszük, és simára, krémesre dolgoztatjuk. A poharakat ízlés szerint egy kis csokiöntettel meglocsolhatjuk, mielőtt az italt beleöntjük. Azonnal kínáljuk.

Bellini-jégkása

Hozzávalók: 1 nagy marék jégkocka, 2 őszibarack felszeletelve és lefagyasztva, 1/2 dl őszibaracklikőr, 2 dl pezsgő vagy habzóbor

Elkészítés: A fagyasztott barackot, a jeget és a likőrt a turmixba tesszük, és simára turmixoljuk, majd poharakba elosztjuk, és felöntjük a pezsgővel vagy habzóborral. Szívószállal megkeverjük, azonnal kínáljuk.

Jeges Piña Colada

Hozzávalók: 1 nagy marék jégkocka, 1 dl rum, 1 marék felkockázott és lefagyasztott ananász, 1 dl ananászlé. 1/2 dl kókuszkrém

Elkészítés: A fagyasztott ananászkockákat és a jeget egy turmixba tesszük, hozzáöntjük a rumot, az ananászlét és a kókuszkrémet, és simára turmixoljuk. Poharakba öntjük, szívószállal kínáljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.