Írd be, mit keresel:

Ételek, amelyekből érdemes duplán főzni, mert még finomabb tovább gondolva

Mindenkivel előfordul, hogy nem jól lövi be a mennyiségeket, és többet készít valamiből, mint amennyi elfogyna, de vannak olyan ételek is, amelyekből érdemes dupla mennyiséget főzni, mert tovább fokozható, akár egy jó sorozat...

Cookta - 2017.07.23.
Ételek, amelyekből érdemes duplán főzni, mert még finomabb tovább gondolva

A maradékmentés mindig izgalmas és kreatív, ehhez is jól jöhetnek azok a lehetőségek, amelyekkel néhány ételt továbbgondolhatunk. És itt most nem az újragondolt, megreformált gasztronómiai trendekre gondolunk, hanem házias és praktikus ötletekre, ételekre. Nézzük is!

Pörkölt, paprikás csirke, gombapaprikás

Ha nagyobb adagot készítünk, első nap lehet a fűszeres, paprikás ragué a főszerep egy jóféle körettel. A maradék sűrűjét kiszedve, szaftját tejföllel fellazítva készülhet belőle a hortobágyihoz hasonló töltött palacsinta, akár mindháromból, sütőben átsütve egy teljesen új és nagyon ízletes fogást kapunk. Ugyanígy a székelykáposztához hasonló fogássá is avanzsálhat a maradék paprikás, a csirkés és a gombás változat is nagyon finom. Harmadik alternatívaként levessé is átváltoztathatjuk az alapételt: a pörköltnél gulyás, a paprikás csirkénél borsóval és répával gazdagított raguleves, a gombapaprikásnál egy magyaros-csipetkés gombaleves születhet az alapételből.

Forrás:
Hámori Zsófia

Főtt krumpliból sokfélét

Ha egy finom kis szaftos rakott krumplit készítünk, a krumpliból is érdemes dupla adagot főzni. A héjában főtt krumpli viszonylag hosszan fő, így időt és energiát is spórolhatunk, ha dupla adagot főzünk belőle, és másnapra krumplis tésztát készítünk. A barackos vagy szilvás gombócnál, a mákos nudlinál, a gnocchinál kimondottan jó, ha hideg főtt krumpli áll rendelkezésre, így lesz igazán puha a tészta, mert szinte alig vesz fel lisztet. De ha van néhány szem főtt krumplink, akkor egy kiadós töltött krumplit is pofonegyszerűen és gyorsan elkészíthetünk.

Forrás:
Kard Éva

Rizs újraélesztve

A párolt rizs sokszor csak köret, de vannak olyan fogások, amelyeknél inkább alapanyag, és ezért érdemes is dupla adagban főzni. A kihűlt, másnapos rizs például szuper alapanyaga az olaszok kedvenc nyári ételének, a rizssalátának, vagy kedvenc street foodjuknak, a töltött-sült rizsgolyónak, az arancininek. Ha tejberizst készítünk, abból is érdemes nagyobb adagot főzni előrelátóan, kiváló alapanyaga lehet egy krémes, selymes gyümölcsrizsnek vagy a nagyi-féle klasszikusnak, a rizsfelfújtnak.

Forrás:
Hámori Zsófia

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.