Írd be, mit keresel:

Pop-corn házilag, olcsón és semmi perc alatt

A pihenéshez hozzátartozik a mozizás is, a filmnézéshez pedig egy kis nassolás... Például egy kis pattogatott kukorica, ami akkor igazán finom, ha friss, langyos, és csak úgy roppan a szájban.

Cookta - 2023.08.09.
Pop-corn házilag, olcsón és semmi perc alatt

A pop-cornt sokan a kerülendő junk food körébe sorolják, mivel többnyire kólához adják a mozikban, tele van zsiradékkal és ízfokozókkal, rengeteg sóval vagy épp túl cukros karamellel. Valóban nem túl egészséges így, ám ha mi magunk állítjuk össze és készítjük el, akkor kimondottan egészséges nassolnivaló, hiszen a kukorica bőségesen tartalmaz E-vitamint, ami a szív és a keringési rendszer támogatója, B-vitamint, ami az idegrendszer működéséhez szükséges, valamint magnéziumot és vasat. A jó hír, hogy a pattogtatás alatt sem veszíti el ezeket a tápanyagokat.

Forrás: iStock

A pattogatott kukoricához nem kell speciális gép, bár mostanság elég divatos, és a mikrós változat is eléggé elterjedt, pedig az otthoni pattogtatáshoz elég egy sima, fedővel ellátott edény is. A száraz kukoricaszemeket piacon vagy nagyobb üzletekben megvásárolhatjuk, kimondottan pénztárcabarát, így a házi változat nemcsak a legfinomabb, de a legolcsóbb is, ráadásul ízlés szerint fűszerezhetjük is.

Pop-corn házilag

Hozzávalók:

  • pattogtatni való kukorica
  • kevés kókuszolaj vagy más olaj

Elkészítés: Egy fedővel rendelkező edény aljára annyi olajat öntünk, hogy nagyon vékonyan épp mindenhova jusson. Annyi kukoricaszemet adunk hozzá, hogy befedje, de mindegyik szem érintkezzen az edény aljával.

A tűzre tesszük, lefedjük, és nagy lángon folyamatosan rázogatjuk kb. fél percig, hogy az olaj mindenhol bevonja a szemeket, majd amikor elkezdenek kipattogni a szemek, akkor sem hagyjuk abba a rázogatást. Amikor a pukkanások abbamaradnak, vagyis minden kukoricaszem kipattogott, akkor levesszük a tűzről, megszabadítjuk a fedőtől, meghintjük egy kevés sóval, és egy fakanállal összeforgatjuk.

Tálba öntjük, és azonnal ropogtathatjuk is.

Tipp: Meghinthetjük egy kis csilipehellyel vagy provence-i fűszerkeverékkel, más őrölt fűszerrel, de hangolhatjuk édesre is, akkor só helyett egy kis fahéjjal hinthetjük meg, esetleg valamilyen édesítővel, de a fahéj önmagában is édes hatású.

Forrás: iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.