Írd be, mit keresel:

Zserbóból egészséges energiagolyó – mentesen és mennyeien

A zserbó az egyik legkedveltebb, de ugyancsak kalóriadús, főleg karácsony táján kötelező, de mindig népszerű desszertünk, annyira varázslatosan finom, hogy nem lehet neki ellenállni – viszont meglepően egyszerűen átalakítható egészséges desszertté vagy épp sportolás mellé tápláló, lendületet adó energiagolyóvá. Mutatjuk is, hogyan.

Cookta - 2023.08.22.
Zserbóból egészséges energiagolyó – mentesen és mennyeien

A sárgabarack, a dió, a csokoládé és az omlós tészta együtt valamilyen csodálatos összhangot alkot, amit a svájci születésű, de Budapesten kiteljesedő cukrász, Émile Gerbaud valahogy nagyon megérzett. Tökéletes süteményt alkotott, de az összetevőket kicsit átalakítva mentessé is tehető ez az ízvilág, és a tészta elhagyásával kimondottan egészséges, energiában és rostokban gazdag, de könnyű falatka is lehet.

Míg a klasszikus zserbó elég munkaigényes, az egészséges zserbógolyó pillanatok alatt elkészül, pár szem belőle szaladós napokon a reggelit is kiválthatja, de sportolás előtt és után is jól jöhet. Gyümölcs, olajos mag, a tészta helyett pedig zabpehely – legfeljebb egy kevés fehér csoki zavar bele a szuperegészséges kategóriába – hozzáadott cukrot viszont nem tartalmaz!

Zserbó energiagolyó

Hozzávalók:

  • 20 dkg aszalt sárgabarack
  • 2 dl víz
  • 20 dkg darált dió
  • 3 evőkanál gm zabpehely
  • 1 evőkanál kókuszzsír
  • 1 rúd vanília
  • 5 dkg fehér csokoládé

Elkészítés: Az aszalt sárgabarackot apróra vágjuk, tálba tesszük, és 1,5 dl meleg vízzel felöntjük, 15 percet állni hagyjuk. A zabpelyhet egy másik tálkába kimérjük, és fél deci meleg vízzel szintén 15 percet pihentetjük.

A diót finomra daráljuk, a fehér csokoládét lereszeljük, a vaníliarudat hosszában kettévágjuk, és a fűszeres velőt éles késsel kikaparjuk belőle.

Az összes alapanyagot egy késes robotgépbe tesszük, összemixeljük, majd a masszát kisebb diónyi gömbökké formázzuk.

Egy zárható műanyag dobozba téve a hűtőben 2-3 hétig is eláll, de hamar el fog fogyni, mert nagyon finom! 🙂

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.